Have A Nive Day trekt 4000 bezoekers

EIBERGEN – De organisatie van het 9e Have A Nice Day Festival verwacht zaterdag 6 juli een recordaantal bezoekers. Vorig jaar met 3.500 bezoekers uitverkocht, dit jaar is er plaats voor 4.000 dance liefhebbers. ”We zijn groot geworden door klein te blijven. Een lichte groei kan Have A Nice Day best nog hebben, mits de intimiteit en kleinschaligheid is gegarandeerd. Dat is ook dit jaar dik in orde”, aldus organisator Brent Roozendaal.

Een recordaantal van 50 artiesten, verspreid over vijf podia tekenen van 12.00 uur tot iets na middernacht voor een gevarieerd dancefeest. Door de komst van de festivalweide, direct naast het openluchttheater, is er sinds vorig jaar volop ruimte voor een gevarieerd cultuurprogramma. Visuele kunst, de silent disco church, een karaoke caravan en een opgepimpt Berkelzomp tot loveboat. Het is een willekeurige greep uit het bonte programma. ”Maar natuurlijk draait het vooral om de muziek. Onder de headliners onder meer Cari Lekebusch een techno icoon uit Zweden, Robert Hood, Benny Rodrigues, Tama Sumo, t raumschmiere en FCL. Ook Palmbomen is van de partij”, aldus Roozendaal.

Op het festivalterrein zijn uiteenlopende lekkernijen te koop. De bezoekers komen uit alle delen van het land. Er rijden zelfs speciale bussen uit de Randstad, Deventer, Utrecht en Nijmegen naar Eibergen.

”Die komen af op de speciale sfeer en Achterhoekse gemoedelijkheid”, weet Roozendaal. Kaarten kosten in de voorverkoop 26 euro en online te koop via www.haveanicedayfestival.nl . Als er tickets over blijven is er een dagkassa. Hier kost een kaartje 29 euro.

Deel dit artikel:

21 gedachten over “Have A Nive Day trekt 4000 bezoekers”

 1. arme buurtbewoners dit past toch niet in een dorp als eibergen ga er toch mee naar lichtenvoorde op de schans plek zat…

 2. Eibergenaar, wees blij dat een dorp als Eibergen toeristen trekt uit de rest van het land. Blijven mensen weekenden over op campings en etc… Zie het als een goeie reclame voor Eibergen ipv zeuren.

 3. wat past er wel in een dorp als eibergen dan eibergenaar?
  ik vind het een geweldig feest een zet eibergen op de kaart
  mensen komen echt overal vandaan om in eibergen gezellig te feesten dat is toch mooi ,,,

 4. Ik neem aan dat @eibergenaar zich zelf onder de “arme buurtbewoners” schaart.

  Plek genoeg op De Schans, alleen het doel van HAND is juist kleinschaligheid en intimiteit, dus helemaal geen optie

 5. Monique Bach

  Altijd weer mensen die iets te zeuren hebben. Ga dan lekker in een hutje op de hei wonen dan heb je van niks of niemand last. En wij (eibergenaren) zijn dan gelijk verlost van dat gezeur. En nee…ik ben geen bezoeker van HAND maar ga ook niet zeiken dat het te veel lawaai is….get a life

 6. Tjonge tjonge is er een keer een succesvol evenement, posten er weer een paar van die zeikerds iets over de buurtbewoners erop…ik kan mij nog herinneren dat op de maat de band “normaal” kwam, het was een groot feest…daarna is er niets meer tot stand gekomen in eibergen omdat iedereen te beroerd was om iets te organiseren. Nu is er een festival wat groter en groter wordt en dan komen die zeurpieten weer om de hoek.
  Ik zou zeggen kom langs op 6 juli en proef de sfeer en wees blij dat er toch iets te organiseren valt in Eibergen.

 7. En ieder jaar weer vernielingen in het dorp, waarvoor de organisatie zegt niet aansprakelijk te zijn.

 8. positieve eibergenaar

  Wat een gezeik, geniet toch eens overal van en bekijk zulke dingen van de positieve kant. GENIET .Ik wens iedereen een prachtig evenement toe.

 9. Maarten wanneer zijn er geen vernielingen dan? Moet de organisatie dan garant staan dat er in het hele dorp niks vernield word? Kan toch niet, dan hebben we nergens in Nederland meer een feestje. Kost al geld genoeg en dat beetje winst wat ze hebben, word weer uitgegeven op een betere editie een jaar erop. Echt waardeloze mensen die nu gaan zeuren. Je kunt dan werkelijk niks meer organiseren en dan zullen bewoners van Berkelland de dupe worden van mensen die het verzieken voor een ander. GET A LIFE en geniet eens van de mensen die de energie die mensen in jullie woonplaats steken en jullie dorp geld brengt, door zo’n evenement.

 10. hoop niet dat de wind onze kant opstaat richting nee.heb al genoeg herrie hier van de sen en het carnaval.waarom zijn mensen zeikerds en moeten ze in een hutje op de hei gaan wonen als ze klagen????je moet toch in rust kunnen leven en niet het lawaai ofwat dan opgedrongen krijgen van mensen die dat willen.kun je ook zeggen zet die lawwaaischoppers lekker op de hei.

 11. Gelukkig zijn er nog mensen zoals ik, die houden van rust en daarom lekker op een zacht bankje zitten en luisteren muziek dat klinkt als vrolijke vogeltjes in de oren. En dat hutje op de hei, je bedoeld het feestje op de maat. Ja dat zal ik zeker doen. En de volgende dag word ik wakker langs de berkel. Met niks meer om mij heen. Alsof het allemaal een droom was. Maar je weet niet, wat ik weet.

 12. Ik ben blij met een feest als h.a.n.d want het zet Eibergen op de kaart. jammer dat er altijd weer mensen zijn die dit niet zien. Want als een band zoals normaal komt optreden kan het wel. Ja Eibergen ook ons dorp mag met de tijd meegaan en ik als trots Eibergenaar vind dan ook dat de mensen die het er niet mee eens zijn maar een dagje uit moeten gaan zodat ze er geen last van hebben. Ik ga er een feest van maken en als ik zie dat mensen zaken kapot maken zal ik er zeker wat van zeggen.

 13. Mensen die enkele keren per jaar, moet je gewoon accepteren. Rust heb je 350 dagen per jaar. Een Carnavals optocht is maar 1 dag. (snap dat je er niet van houd) HAND is 1 dag, erger je er niet aan en ga zelf gezellig dagje weg. SEN is een weekje, waar bijna elke Needenaar wel wat mee heeft. Vroeger had je ook dorpsfeesten en toen zat niemand te klagen. Wat ik niet snap is dat sommige mensen andere niks gunnen. Geniet gewoon van die 350 dagen in het jaar dat het wel rustig is in je dorp en laat de rest die andere 15 gebruiken voor een gezellig samen zijn.

 14. gewoon samenvoegen met de zwarte cross Die hebben vast nog wel een plekje over. ruimte genoeg. Moet je maar even aan tante rieki vragen

 15. Het is een Eibergs feest, ga je het toch niet in Lichtenvoorde organiseren. Blijkbaar snap jij het niet helemaal Eibergenaar. Ga AUB in een hutje op de hei wonen. Waar geleefd word, word gefeest.

 16. @Feestbeest
  heb het al vaker gezegd.iedereen mag zijn feestje ook wel 365 dagen per jaar.maar een ander die daar niet van houd hoeft daar geen last van te hebben toch.

 17. Piet wees eens eerlijk, hoeveel vergunningen worden er nu af gegeven? Ga van het positieve uit niet dat gezeik????

 18. Altijd weer die zielige eenzame mensen die lopen te zeiken over overlast. Heel sneu dat jullie die ene dag in het jaar ook niet op bezoek kunnen bij iemand buiten Eibergen. Zulke mensen hebben zelf geen plezier (meer) in het leven, daarom gunnen ze het een ander ook niet. Zielig voor jullie maar wij hebben over 6 dagen in een heel dik feest. Zin in!

 19. ik ga hier verder niet over in discussie.jij vind moet kunnen ,en ik vind dat ik niet lastig gevallen wil worden met andermans lawaai.ik word geloof ik oud hahaha.

 20. Vaak kunnen wij het thuis horen, zoals afgelopen zaterdag, maar die paar keer in het jaar moet dat toch echt kunnen.!!!!
  Kom op zeg, we zijn allemaal jong geweest!!! en vonden het toen ook fijn dat we uit konden. Mensen die er heen gaan veel plezier, geniet er lekker van en hopelijk blijft het festival nog lang in Eibergen. Elk jaar is het goed geregeld en overal gebeurd helaas wel eens wat. Misschien kunnen mensen die er echt dicht bijwonen dat helpen voorkomen.

 21. Veel meer Dance-festivals zouden hier eigelijk moeten plaats vinden. Dat geeft een goede balans tussen degenen die feesten fijn vinden èn degenen die in stilte willen leven .
  Met respect voor de goede organisatie van dit evenement !

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven