Infoavond over nieuwbouw Grotestraat

EIBERGEN – Op 28 augustus 2010 brandde aan de Grotestraat Café de Krekel uit. Het monumentale pand werd voor een groot deel verwoest. Brandweervoertuigen uit onder meer Eibergen, Neede en een hoogwerker uit Winterswijk bestreden het vuur om  behoud van de naastliggende panden te realiseren. Bewoners daarvan moesten op last van de brandweer hals over kop hun woning verlaten. Kort daarna is er door de eigenaar een schutting geplaatst aan de straatzijde.

Sindsdien lijkt het alsof er niet wat is gebeurt. Maar dat is slechts schijn. Achter de schermen zijn er plannen gemaakt en sinds kort hangt er ook een reclame / informatie bord aan de schutting. Mede op aanraden van de gemeente Berkelland is besloten om geen nieuwe horeca gelegenheid aan de Grotestraat op te starten. In samenspraak met de gemeente en kandidaat huurders wordt gekeken of een zorg dan wel medische invulling van de locatie mogelijk is.

Om overleg te kunnen voeren met de buurt heeft de ontwikkelaar samen met de architect een informatie en communicatie avond belegd. Deze zal plaats vinden op donderdag 4 juli om 19:00 uur in Zalencentrum De Klok aan de Grotestraat 84 te Eibergen.

Buren en andere betrokken worden opgeroepen om te komen discussiëren over de juiste invulling van deze locatie. Het betreft een inloop bijeenkomst waarbij de architect ook de eerste schetsen van de bouwkundige plannen zal tonen.

De schetsen en ideeën voor de locatie zijn nog niet definitief. Ook geïnteresseerden kunnen zich kenbaar maken tijdens deze bijeenkomst.

Eerdere bericht: Gat in Grotestraat wordt weer opgevuld

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven