‘Gat’ in Grotestraat wordt weer opgevuld

EIBERGEN – Café de Krekel is voorgoed verleden tijd! Projectontwikkelaar Practiz heeft plannen om een nieuw ‘historisch’ pand te bouwen. Dat is duidelijk te zien aan de Grotestraat 37 (zie bovenstaande foto). In het pand is ruimte voor één of meerdere zorgaanbieders. Mogelijk worden er ook kantoorruimtes ingericht. Het pand heeft straks een vloeroppervlak van 500 vierkante meter. Begane grond (316 m2), eerste verdieping (140 m2), en de tweede etage (48 m2). Het voorlopige plan is al klaar (zie foto’s). Wanneer de bouw begint is nog niet bekend. Eerst moeten de procedures afgewerkt worden. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Practiz. Dat kan via [email protected] of bel met het nummer: 053 – 431 60 33. Eibergen is weer in beweging, een pluim voor de eigenaar van het perceel!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3778]

Beeldmateriaal Practiz:
[nggallery id=3779]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “‘Gat’ in Grotestraat wordt weer opgevuld”

 1. nou nog op de plek van iliohan gaan bouwen en eibergen
  is alweer volop in beweging

 2. Ziet er prachtig uit , en nu maar hopen dat de panden ook vol komen , er staan er nog zoveel leeg !!!

 3. Leuk pand, maar een ‘zorg- of woonruimte’??? Dus weer geen winkel of een andere openbare instelling. In de hele Grotestraat komen steeds meer panden met kantoorbestemmingen etc., waardoor de straat langzaam doodbloedt.

  Er zit al een notariskantoor en b.v. mevrouw Bol zit er al met haar toko. Dit soort bedrijven zou de gemeente uit het centrum moeten weren en naar bedrijventerreinen of woonwijken (als het om woningen gaat) moeten verhuizen!

  Als hier een kantoorbestemming op kan komen, waarom kan er dan geen kantoorbestemming op het noodlijdende Spieker (dat een prachtig theater is maar financieel geen kant op kan) komen? Laat de gemeente dat eens uitleggen.

 4. @jeroen je hebt gelijk meer winkels indien mogelijk en natuurlik wel haalbaar. Wat gaat er dan nu gebeuren met het gemeentehuis? Laat de gemeente toch de planning vallen voor het geen kantoorbestemming in het spieker en gaat dit ook weer financieel draaien. idee?

 5. Wat gaat er met de plek van iliohan gebeuren weet iemand dat? het is niet echt een leuk gezicht al die hekken en een leeg staand pand waar eerder de kameleon in zat.

 6. maak van het gemeentehuis betaalbare woonruimte voor mensen die het niet zo breed hebben ,,anders gaat de jeugd het straks slopen en brandjes stichten ben je weer een mooi pand kwijt in eibergen ,,en het oude politiebureau een jongerencentrum van maken met goede begleiding …wat word er dan gebouwd op de lege plek van ilioan ik had iets gehoord van een aldi ,wie weet er iets meer van ?

 7. Zit er goed uit als dit de plannen zijn voor het oude iliohan terrein.
  wat gaat er dan met de achterkant gebeuren parkeerplaatsen? Wanneer zullen ze ongeveer beginnen met bouwen?

 8. dat ziet er idd goed uit bjorn ,alleen zorgappartementen en er word zo veel bezuinigt op de zorg, nou we zullen zien

 9. @ Bram @Bjorn
  J W Hagemanstraat 29 staat ook te koop
  Dan zou het wel eens een grote supermarkt kunnen worden

 10. Er word wel veel bezuinigd maar de vraag van mensen die zorg nodig heeft word steeds groter. er worden op de verkeerde dingen bezuinigd in de zorg!!

  ik hoorde dat de c1000 ook weg ging en er een grote jumbo voor in de plaats komt!

  voor de plek van iliohan begin maar met bouwen die grote zandvlakte is ook niks met overal die hekken waar je tegen aan kijkt!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven