Kids genieten van spannende verkeersles

EIBERGEN – Kids van de Regenboog waren maandagmorgen 17 juni even een echte autocoureur. ANWB Streetwise vermaakte de kids met verschillende verkeerslessen. Doel van deze leerzame dag: Verkeersvaardigheid bijspijkeren en verbeteren. Het spannendste was toch wel de remproef (zie video). Kinderen mochten zelf plaatsnemen in de bijrijdersstoel van een lesauto. Ze mochten op het Meidoornplein zelf remmen. “We willen de kinderen leren dat een auto niet zomaar stilstaat. Als je over wilt steken hou er rekening mee dat de auto een remweg heeft. Ze kunnen dat nu zelf ervaren. De activiteiten werden georganiseerd in verband met de feestelijke opening van het nieuwe schoolplein. De hele week zijn er activiteiten. Dinsdag is er een bewegingsprogramma onder leiding van Marieke Bomers. De woensdag staat in het teken van de kunst. Donderdagavond wordt het plein officieel geopend.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3795]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven