ProWonen biedt ook zonnepanelen aan

BORCULO – Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen, omdat het de kosten van energie behoorlijk verlaagt. Wooncorporatie ProWonen wil dit jaar ruim honderd woningen voorzien van zonnepanelen. Projectleider Arno Koonstra: “We hebben er voor gekozen om als pilot zo’n tweehonderd klanten te benaderen. Zij hebben een woning waarbij de panelen op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten kunnen liggen. Deze klanten hebben onlangs een uitnodiging ontvangen voor een informatiebijeenkomst.” Woensdagavond was de eerste bijeenkomst voor klanten uit Hengelo.

Koonstra: “Op deze bijeenkomst hebben we samen met de installateur uitgelegd wat het aanbrengen van zonnepanelen inhoudt. En natuurlijk wat de voordelen zijn. Er was een aantal erg geïnteresseerde bewoners aanwezig. We hopen dat er aanstaande zaterdag nog meer geïnteresseerden op de tweede bijeenkomst zijn. Om 10.00 uur zijn we bij Hotel Bakker in Vorden. Daar leggen we graag uit dat zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar vooral goed voor de portemonnee zijn.” Maar ook na de informatiebijeenkomst blijft het aanbod geldig. Koonstra: “We willen het liefst voor de bouwvak weten of de mensen mee willen doen. De zomer is eindelijk begonnen en dus wordt het hoog tijd om de panelen op de daken te leggen. De installateur gaat direct na de bouwvak aan de slag om de eerste woningen te voorzien van zonnepanelen. Maar de mensen die zijn aangeschreven kunnen ons ook erna nog bellen.”

Het voordeel ligt aan verschillende factoren, zoals het aantal panelen, hoe de panelen ten opzichte van de zon liggen en hoeveel energie de bewoner normaal verbruikt. De energie die met de panelen wordt opgewekt, wordt eerst gebruikt voor het eigen huishouden. Op het moment dat de zonnepanelen meer energie opwekken dan er verbruikt wordt, wordt er elektriciteit geleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Aan het eind van het jaar wordt de afgenomen energie verrekend met de energie die is geleverd.

De bewoner betaalt uiteindelijk alleen het verschil tussen de verbruikte en geleverde elektra. Voor het plaatsen van zonnepanelen berekent de wooncorporatie een huurverhoging. Dit bedrag is lager dan het bedrag dat de bewoner bespaart op de energierekening. Het onderhoud van de panelen is voor ProWonen. Voor klanten is het natuurlijk heel mooi om met zonnepanelen geld te besparen en daarmee ook de woonlasten te verlagen. Voor ProWonen is de insteek Duurzaamheid, want de wooncorporatie gaat steeds bewuster met het milieu om. Daarom neemt ze energiebesparende maatregelen en maakt ze gebruik van duurzame materialen. Heel nuchter, want de woningen moeten wel betaalbaar blijven

ProWonen is hard aan het werk om op het gebied van Duurzaamheid een aantal concrete resultaten te behalen. Zo heeft 35% van de woningen al tenminste energielabel B. Ook wordt er uitsluitend voor duurzame materialen bij nieuwbouw en onderhoud gekozen. En er worden zoveel mogelijk levensloopgeschikte woningen en woningen die zo weinig mogelijk energie verbruiken gebouwd.

Een levensloopgeschikte woning is een woning die geschikt is voor zowel jongeren, gezinnen als ouderen. In deze woning zijn alle kamers te bereiken zonder traplopen. Lees meer over de ambities op www.prowonen.nl/ambities.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “ProWonen biedt ook zonnepanelen aan”

  1. Dat onderhoud hebben ze wel redelijk in orde hoor Robert.

    Wat ze alleen niet op orde hebben zijn de belachelijke huurprijzen en huurverhogingen. Een jong iemand kan niet eens een huis huren omdat de laagste huren een keer pas bij 500 euro beginnen. En dat noemt men sociale woningbouw..

  2. Afbraak van de sociale woningbouw hebben we het kabinet Rutte voor. Die na de verkiezingen hun “achterban” hebben gedumpt en alleen maar lonken naar Brussel (graai,graai).
    Dit huurbeleid is NIET van Pro Wonen !.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven