Unieke beeldentuin binnenkort geopend

BORCULO – Kunst en tuinieren gaat dat samen? Als je het aan Dolf en Louise Bierhuizen vraagt wel! In hun tuin aan de Haarloseweg ‘krioelt’ het van de beelden. “Het heet ook niets voor niets een beeldentuin”, zegt Dolf. Al tien jaar lang zijn de kunstenaars uit Borculo bezig met het maken van sculpturen. “Heel af en toe komen hier groepjes mensen om de kunst te bewonderen. Maar een echte openstelling hebben we nog nooit georganiseerd. Het wordt daarom de hoogste tijd om de tuin open te stellen voor al het publiek”, meldt Louise. Op 15 en 16 juni gaat het dan echt gebeuren. Iedereen is van 10.00 tot 17.00 uur welkom. In de tuin zijn vele objecten van hout, steen en keramiek te vinden. Dolf laat een tipje van de sluier zien (zie video). “De rest moeten ze tijdens de open dagen ontdekken.”

Het echtpaar uit Borculo is helemaal bezeten van beelden. Ze besteden ruim dertig uur per week aan hun hobby. Dolf: “Waar de creativiteit vandaan komt? Als slager was ik vroeger al heel creatief. In onze zaak te Rotterdam moesten we ook kunstwerkjes maken. Denk bijvoorbeeld het presenteren van een schotel.” Beide beeldenmakers hebben hun eigen werkplaats. Louise kreeg vier jaar terug het ‘beeldenvirus’. “Mijn man heeft me aangestoken.”

Dolf en Louise hebben heel wat cursussen gevolgd en zijn lid van een vereniging in Doetinchem. “Daar kunnen we van elkaar leren. Maar het blijft belangrijk om je eigen werk te maken.”

De beeldentuin (AJ & LW Bier) is te vinden aan de Haarloseweg (nummer 6). De toegang is op beide dagen gratis (zet het in uw agenda!).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3757]

 

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Unieke beeldentuin binnenkort geopend”

 1. Pascal & Marco

  Wat leuk! Leuk filmpje ook!
  Heel veel plezier die dag,
  Liefs Marco en Pascal

 2. Tine van Rijswijk

  mooi gedaan ga zo door Dolf en Louise succes met de openstelling van jullie beelden tuin……

 3. Gerard en Nel

  Heel veel succes !!!
  Fijne dagen . We duimen voor mooi weer.

  Gerard en Nel

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven