Wie wordt er de nieuwe jeugdkoning(in)?

BELTRUM – Stichting de Wannehaves organiseert op zondag 23 juni op het vogelschieten voor de jeugd van 12 tot 18 jaar van Beltrum. Het vogelschieten is de basis en uitgangspunt van het Zomerfeest 22 en 23 juni gehouden wordt op het Mariaplein in Beltrum.  Tijdens het vogelschieten met de kermis op de dinsdagmorgen moet de jeugd van 12 tot 18 jaar vaak naar school en kunnen daarom niet aanwezig zijn bij het vogelschieten. Daarom heeft Schutterij de Wannehaves een stichting opgericht die o.a. voor deze doelgroep het vogelschieten organiseert. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met Stichting Volksfeest Beltrum.

De schietcommissie van de Wannehaves en van het SVB zijn samengevoegd tot één commissie die direct onder de verantwoordlelijkheid valt van het Dagelijks Bestuur van het SVB. Deze nieuwe opzet zorgt ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de expertise die erbij het SVB aanwezig is. Harry Geverinck voorzitter van het SVB is tevens voorzitter van deze nieuwe schietcommissie die verder bestaat uit Tonnie Hemmink, Joop Heutinck, Stanley Heutinck, Hugo te Woerd en Theo Peeters. Stichting Jongerenwerk Beltrum ondersteunt het jeugdvogelschieten bij de PR, het opgeven en doet de presentatie van het vogelschieten.

Opgave voor het vogelschieten start om 14.00 uur en is mogelijk tot dat de eerste ronde van het schieten is afgelopen, daarna is opgave niet meer mogelijk. Om 14.30 uur zal de jeugdkoning van 2012 Chiel Stoverink het openingschot lossen. De vogel is ook dit jaar weer gemaakt door Tonnie Hemmink. De huldiging van de nieuwe jeugdkoning (in) is op het Mariaplein met medewerking van de vendeliers, de biellemennekes en het koningspaar van 2012.

Het prijzengeld voor het vogelschieten is 160 euro. Het vogelschieten wordt vakkundig omlijst met muziek van de Beltrumse formatie Aftershock. Entree voor het Zomerfeest  op zondagmiddag 23 juni is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven