Gratis smullen bij gemeente Berkelland!

BORCULO – Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de moestuin bij het gemeentehuis in Borculo. Iljitsj IJsebrands: “Het is een proefproject. Vorig jaar is het als een ludieke actie begonnen. We hebben toen courgettes, komkommers, en watermeloenen gezet. Zo lang ze er aan zaten kwamen ouders, kinderen en ook ouderen uit Berkelland de groenten halen. Dit jaar heeft het college van Berkelland toestemming gegeven om er een officiële moestuin van te maken.” De tuin wordt onderhouden door een doe-team van de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Zo blijft het kosten neutraal.  Nu groeien er aardappels, bonen, diverse soorten kolen, snijbieten, rabarber, courgettes en noem maar op. “Iedereen mag hier komen plukken, het is echt gratis”, zegt IJsebrands. ”Oja, er staan ook nog heerlijke bessen in het park!” De tuin is te vinden aan de achterkant van het gebouw.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gratis smullen bij gemeente Berkelland!”

  1. Goed initiatief! Hartstikke leuk om samen met (klein) kinderen groente en fruit te plukken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven