Meerkoeten vast in duiker langs de Berkel

EIBERGEN – De brandweer heeft maandagavond 22 juli omstreeks 18.45 uur de dierenambulance geholpen. Langs de Berkel (Havelandweg) was een meerkoet vast komen te zitten in een afgesloten duiker. De vrijwilligers van de ambulance konden niet bij de moedermeerkoet komen (omdat de duiker was afgesloten met een metalen rooster). Het oppervlaktereddingsteam werd ingezet om het diertje te redden (zie video). Tijdens de verkenning hebben de redders geen meerkoet aangetroffen. Wel hebben de mensen van de dierenambulance een jonge meerkoet kunnen redden (deze hebben ze met een schepnet uit de duiker gehaald). Het diertje is naar een opvang in Halle gebracht. Waar de moedermeerkoet is gebleven is onbekend. De vogel werd nergens aangetroffen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3896]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Meerkoeten vast in duiker langs de Berkel”

  1. alie hoogers

    jaja de mannen en vrouwen van de vrijwillige brandweer doen het toch maar ff weer respect ………..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven