Oefening: Apache helikopters van dichtbij

HAARLO – Deze week is er in Berkelland een grote leger oefening met laagvliegende Apache gevechtshelikopters. Op diverse plaatsten staat radar apparatuur van 13 Luchtverdedigingscompagnie uit Vredepeel ( N-Br) waaronder bij de boerderij van de familie Baak ( Eibergseweg Haarlo) en de voormalige stortplaats Bellegoor. De Apaches komen van vliegbasis Gilze Rijen. De Apaches vliegen zeer laag – net boven de boomtoppenen zijn soms langdurig dan wel kort deze week boven de omgeving van Haarlo te vinden. Het is voor het eerst dat de 13e Luchtverdedigings Compagnie in Haarlo oefent om als oefenvijand te fungeren tegen de Apaches uit Gilze Rijen. De oefening is aankomende vrijdag afgelopen maar vandaag en morgen kun je de Apaches nog zien, al duiken ze uit het niets op.

Eerdere bericht: Apache helikopters gespot boven Berkel

Foto’s Henk klein Hazebroek:
[nggallery id=3867]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Oefening: Apache helikopters van dichtbij”

  1. De pinken werden compleet verrast en letterkijk opgejaagd door de helikopters en gingen door meerdere draden de openbare weg op, er was geen houden aan en nu hebben we met een heeeel aantal geweldige mensen de koeien uiteindelijk na een tocht van 5 kilometer bij een collega agrarier in de stal gekregen zodat we ze met de veewagen weer naar onze eigen boerderij kunnen vervoeren.

    In een woord afschuwelijk voor alle dieren

  2. Truus als je snel bent , de Apache gevechtshelikopters draaien nu warm , en klaar voor opstijgen.

    11-7-2013 tijd 11:00 uur locatie camping fontijn in “old eibergen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven