The Drive Xperience komt naar Eibergen

EIBERGEN – Jonge autorijders uit Berkelland, die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen deelnemen aan The Drive Xperience. Op zondag 29 september kunnen zij gratis meedoen aan deze praktische, leerzame en ook leuke dag, die wordt gehouden bij Auto Schroër, Mors 23 in Eibergen. Auto Schroër stelt hiervoor ook auto’s beschikbaar. De jongeren hoeven dus zelf geen auto te bezitten. Aanmelden voor deze dag kan via internet op www.thedrivexperience.nl of op www.jongeautorijders.nl. Vol is vol! De eerste 40 aanmelders kunnen gratis meedoen.

The Drive Xperience wordt gehouden op initiatief van de gemeente Berkelland, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), dat deze dag ook subsidieert.

Praktijkrit rijden (Road Xperience) Tijdens een praktijkrit kunnen de jongeren zelf ervaren hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Ze rijden met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselen elkaar af aan het stuur. Ze beoordelen elkaars. Een coach begeleidt de jongeren en geeft óók zijn oordeel.

Noodstop op mobiele slipbaan (Track Xperience) Ze rijden op een mobiele rem- en slipbaan. Daarbij ondervinden ze zélf achter het stuur hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Ook ervaren ze hoe lang de remweg op een glad wegdek is. Ze voelen bij het maken van de noodstop de werking van het ABS-remsysteem en maken noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs (Xperience Xchange) Alle deelnemers en een verkeer- en alcoholdeskundige discussiëren over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en wisselen ervaringen uit. Het is alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, met elkaar discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Ook vriendengroepen kunnen aanmelden! Ook vrienden, kennissen of collega’s die tussen de drie maanden en twee jaar het rijbewijs bezitten, kunnen zich aanmelden en gratis aan deze dag meedoen! De dag begint ‘s morgens om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeente Berkelland biedt halverwege de dag een broodjeslunch aan. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “The Drive Xperience komt naar Eibergen”

  1. zou ook wat zijn voor die golf en bmw rijders die over de kruiskamplaan scheuren met veel te hoge snelheden!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven