Veel maïsvelden in gemeente platgewalst

tn_dsc07298GEESTEREN – Boeren in de gemeente Berkelland zijn niet blij. Het noodweer van afgelopen nacht (28 juli) heeft heel wat maïsvelden platgewalst. Een boer aan de Needse Tolweg in Geesteren is zwaar getroffen. Bijna geen enkele plant staat meer overeind (zie foto’s). Ook in de omgeving van Haarlo zijn maïspercelen ‘verwoest’. “De planten kunnen zich niet meer fatsoenlijk herstellen. Ze zijn te zwaar en te groot om weer op eigen kracht overeind te komen. Het is voor ons een financiële strop”, aldus een boer die bij zijn perceel aan de Borculoseweg staat te kijken. Ook in andere delen van Berkelland zijn landbouwgewassen – zoals granen –  vernield. Voor de rest bleef het in onze gemeente kwa meldingen rustig. Wel ligt er veel dood hout op de wegen. De brandweer hoefde niet uit te rukken.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3912]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Veel maïsvelden in gemeente platgewalst”

  1. dat is toch niet leuk zulke buien als je er mee te maken krijgt is dat wel heel erg allemaal

  2. Valt erg op, die kant van Neede zoveel schade, kant van Eibergen nagenoeg niks te zien met het mais.

  3. @Feestbeest

    was bij een boer in laren .daar lag de ene helft van het mais plat en de andere helft stond nog rechtop.heel raar gezicht .en dan geesteren needse berg .en in haaksbergen ook niks.dus precies baan tussendoor

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven