Zwikkelaarsplein heet nu ’t onkruidplein!

sam_1117Buurtbewoners en ondernemers spreken er schande van. ”Wie gaat een keer het onkruid wieden op het Zwikkelaarsplein in Eibergen. Het onkruid groeit nog harder dan de dennen”, aldus een bewoner die niet met naam genoemd wil worden. Op veel plekken is er van het ‘nieuwe groen’ niet veel meer te zien (zie foto’s). “Zo wil je de klanten toch niet ontvangen? Ik ben benieuwd wie het moet wieden? Becedo Vastgoed Groep of de gemeente Berkelland?” NUB ging op onderzoek uit en trof in de plantsoenen en op de trottoirs rondom het plein veel onkruid aan (zie foto’s). Maar goed, donderdag, na het lezen van dit artikel worden er wel mannetjes ingehuurd! Dan is het probleem opgelost… Oja, waar laat de onkruidbestrijding in Berkelland nog meer te wensen over? Laat het hieronder weten!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3844]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Zwikkelaarsplein heet nu ’t onkruidplein!”

 1. bezorgde Berkellander

  Er zijn meer plaatsen in berkelland waar dit is. En dit willen we onze toeristen en bewoners laten zien.Wij komen in plaatsen en streken waar dit wel is netjes onderhouden dit is betrokkenheid maar dit is ver zoek bij onze bestuurders die dit allemaal bedenken.SCHANDE !!!!

 2. Nou aan de Dumasweg/rondweg in Neede, zijn vorig jaar nieuwe beplantingen aangebracht met gaas er om heen…alleen nu staat er het gras hoger( en brandnetels).
  Ik heb er geen last van , maar vindt het wel zonde van het werk en geld wat er ingestoken is. En geen vistiekaartje voor de groenbeheerders van de gemeente!!

 3. Het is toch een kleine moeite om de gemeente bellen en zeggen dat of jullie doen het of de buurt maar dan gaat het permanent!keuze snel gemaakt lijkt me.

 4. Herman Geessink

  In de groeizaamste periode van het jaar kun je op vers bewerkte grond dit verwachten. Gelukkig is onkruid ook chemisch te bestrijden. Ook middelen die snel afbreekbaar zijn in de grond. De gemeente heeft dit voorheen ook gedaan. Milieufreaks waren hierop tegen en het onkruid groeit weeldig verder. Laten de buurtbewoners en de ondernemers iemand een vakantiebaantje gunnen om het onkruidvrij te maken en houden. Dit is altijd nog voordeliger dan een indirecte verhoging van de OZB.

  Herman

 5. Als elke inwoner zijn tuin zo verwaarloosde als de gemeente het openbaar groen, woonden we in een oerwoud. Valt me op dat Eibergen well de kroon spant. In borculo zag het er heel wat beter uit. In eibergen hebben ze openbaar groen door tegels vervangen, ook dat is nu volgegroeid met openbaar onkruid. Mag Eibergen er ook een beetje vriendelijk uitzien? Of is dat alleen in Borculo mogelijk?

 6. Volgens mij is het groen aan het Zwikkelaarsplein geplant door Becedo. Lijkt mij logisch dat zij ook voor het onderhoud verantwoordelijk zijn.
  Toch jammer dat een bericht zoals dit direct weer gebruikt wordt om de zeuren over de gemeente. Het wordt een beetje eentonig en voorspelbaar

 7. Ze mogen langs de berkel ook wel een keer met een bosmaaier langs! Onkruid staat je tot aan de schouders!!

 8. Volgens mij is het in heel Berkelland zo. Ik weet dat de mensen die via de Hameland in de plantsoenen werken i.o.v de gemeente onkruid pas weg mogen halen als het bepaalde aantal centimeters hoog staat. Ik vind het schandalig echt waar. Ook in Neede zie je het onkruid overal groeien.

 9. Met grof geweld heeft Hamaland op ’t Simmelink enkele weken geleden de resterende plantsoenen ‘gesnoeid’ met veel schade aan het groen. Vandaag ging Hacron er opnieuw langs, met weinig beter resultaat. Berkelland moet zich diep schamen. De prestaties en de kosten van de gemeente staan in geen verhouding tot het resultaat. Toeristen kunnen Berkelland beter mijden. Met een variant op dominee-dichter Willem Sluiter: Waer ymant duisent vreugden soeck, mijn vreugd is niet in dees Achterhoek.

 10. aan alle zeukousen

  ik ben voorstander van zelf de schoffel pakken en gaan schoffelen met de hele buurt, kopje koffie erbij of iets dergelijks leuk om te doen en het noabergevoel word versterkt
  er lopen al diverse van deze projecten in neede en eibergen

  mvg roberto

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven