Boer bang voor de Neospora-besmetting

dsc07430RUURLO – Een boer aan de Borculoseweg (naast begraafplaats) in Ruurlo ziet liever dat hondenbezitters hun viervoeter netjes aan de lijn houden. Hij is bang voor de Neosporabesmetting. Waarschuwingsbordjes moeten de inwoners op andere gedachten brengen. De besmetting wordt veroorzaak door de ontlasting van een hond. Neospora is een parasiet die bij koeien de belangrijkste oorzaak is van abortus, en daarnaast afname van de melkgift veroorzaakt. Een rund dat eenmaal is besmet met Neospora kan niet worden genezen, en moet doorgaans uiteindelijk voortijdig worden geslacht.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Boer bang voor de Neospora-besmetting”

  1. Ik geef die boer groot gelijk. Je wilt andermans dieren ook niet hebben als die hun poepje kwijt willen. Ik ben zelf hondenbezitter en weet dat hondenontlasting schadelijk is voor vee. Dus als mijn hond van de wei wil gaan genieten zal hij eerst zijn behoefte in de Berm moeten doen anders komt hij er niet in. En dan mag hij van mij alleen die weide in, van boeren die mij kennen en dat ook weten dat hij daar niet poept. Dus mensen hondenbezitters, niet de wei in zonder toestemming.

  2. Ook al heeft de hond zijn behoefte gedaan dan nog mag je hem zonder toestemming van de eigenaar niet op een ander zijn grondgebied / eigendom loslaten. moeten ze bij u eens doen in de voor tuin of achtertuin, ook al staat daar een schutting omheen, prikkeldraad is ook een afscheiding van eigendom!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven