Groep de Slinge bouwt ‘Slag um Grolle’

BELTRUM – De belegering van Groenlo in 1627 wordt zondag tijdens Festunique in Beltrum herbeleefd. Maar liefs dertig re-enactors van de compagnie Onversaegt uit Bredevoort zijn door corsogroep De Slinge opgetrommeld om hun dahliawagen, die het historische gevecht om buurplaats Groenlo in 1627 uitbeeldt, na te bootsen.

Op de wagen prijken twee grote kanonnen en daaromheen zullen mannen, vrouwen en kinderen gehuld in historische kleding en met historische wapens, demonstreren hoe het er in die tijd aan toe ging. Zo zijn piekeniers in actie met een wapenstok van ruim vier meter, maar ook andere authentieke personen, gehuld in historische kledij en met authentieke attributen, maken de presentatie van De Slinge tot een levendig schouwspel in 17e eeuwse sferen.

Festunique, zondag vanaf 12.00 uur, biedt een complete dag uit. Met een breed programma van straattheater, bloemencorso, muziek, braderie en kermis is er voor jong en oud veel te beleven. Zie voor meer info www.festunique.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Groep de Slinge bouwt ‘Slag um Grolle’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven