Neede: Europese Nacht van de Vleermuis

NEEDE – Vleermuizenwerkgroep van IVN en de Stichting Vleermuizendorp Neede verzorgen dit jaar samen de Europese nacht van de Vleermuis op vrijdagmiddag 30 augustus. Door een andere opzet waarbij ook kinderen in het bijzonder welkom zijn begint deze bijeenkomst om 14:30 uur in het Grand Café Hofmaat. Tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis wordt in het gehele continent aandacht besteed aan deze unieke zoogdiertjes. Doel hiervan is om de vleermuis bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Vleermuizen zijn immers kwetsbare diertjes, die afhankelijk zijn van onze bescherming. Door volwassenen en kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met vleermuizen willen we laten zien hoe nuttig en bijzonder deze diertjes zijn. Dit jaar hebben we voor een geheel andere opzet gekozen dan voorgaande jaren. Geen excursie op zoek naar vleermuizen, maar een presentatie voor senioren, ouders en hun kinderen en kleinkinderen. Immers weten de ouderen onder ons dat de natuur nooit verveelt en brengt vaak herinneringen en verhalen naar boven. Want wie heeft er op welke manier dan ook niet op enig moment te maken gehad met vleermuizen.

Hierdoor komen er vaak mooie gesprekken op gang. En wat is er mooier dan je samen te verwonderen over hele simpele dingen uit de natuur en er van te genieten. Daarom organiseren we een informatiemiddag voor inwoners van Neede en omgeving over vleermuizen. Dit door het geven van een prachtige power point presentatie, met een deskundige uitleg over de getoonde beelden die inzicht geven over de mysterieuze leefgewoonten van de vleermuis.

Dus jong en oud zijn van harte welkom in het Grand Café van de Hofmaat. Het geheel wordt verzorgd door de vleermuizenwerkgroep van IVN Oost-Achterhoek en de Stichting Vleermuizendorp Neede. Dus kom 30 augustus naar Grand Café,  De Hofmaat 4, 7161 GM te Neede. Aanvang: 14.30 uur.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Neede: Europese Nacht van de Vleermuis”

  1. Een leuk initiatief, maar helaas moeten de kinderen in Neede vrijdag alweer naar school, dus om 14.30 in de Hofmaat zal voor de meeste kinderen niet kunnen.
    Wellicht was het handig geweest om het op een later tijdstip te laten beginnen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven