Needs koor winnaar smartlappenfestival

RUURLO – Het koor “Tranen met Tuiten” uit Neede heeft gisteren in Ruurlo de eerste editie van het Berkellandse Smartlappen Festival gewonnen. Uit handen van burgemeester Hein Bloemen kreeg het Smartlappen koor de Berkelland Bokaal die werd aangeboden door de gemeente. De organisatie van de Pompdagen in Ruurlo heeft dinsdagavond voor de eerste maal een Smartlappenfestival georganiseerd.

Er waren vijf Smartlappenkoren aanwezig. Uit Barchem deed “Effkes Anders” mee, Eibergen was met twee koren aanwezig, Mannenkoor “Leedvermaak” en “De Vrolijke Noot” deden een gooi naar de titel. Neede werd vertegenwoordigd door “Tranen met tuiten” tot slot was het “Schouder aan Schouder” uit Ruurlo dat voor eigen publiek optrad.

Alle koren mochten twee maal 20 minuten hun zangtalenten laten horen op het podium. Een jury, bestaande uit Joke Pot, Herman Riethorst en Bas te Velthuis, moest uiteindelijk samen met het aanwezige publiek bepalen wie van de vijf koren er met de bokaal vandoor ging. Het publiek liet haar stem aan het eind van de avond horen door middel van een applaus meter. De uitslag van de jury en het publiek bij elkaar opgeteld bepaalde de uiteindelijke winnaar.

Burgemeester Hein Bloemen kwam met de uitslag. Tranen met Tuiten bleek de winnaar. Het koor werd geprezen om de twee- en zelfs driestemmige zang, de moeilijk te zingen nummers die ten gehore werden gebracht en de eigen muzikale begeleiding. Erwin Boonk, de dirigent van het koor toonde zich na afloop gisteravond een tevreden man. Hij was woensdagavond te gast in het Berkelland FM programma “Berkelland Actueel”

Bloemen eindigde de avond nog met de bemoedigende woorden dat hij hoopt dat deze wedstrijd een jaarlijkse terugkerend iets zal worden.

 

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Needs koor winnaar smartlappenfestival”

  1. Tuurlijk hoopt Heintje Bloemen op een jaarlijks terug kerend evenement, kan hij zelf aanwezig zijn, dat feestvarken.

  2. En waarom komt dit hier op Nieuws uit Berkelland…omdat het uut Nee is. Als een Ruurlo’s koor zou zijn dan haalt het Nieuws uit Berkelland niet. De redactie heeft zo zijn voorkeuren

  3. Dank voor de felicitaties. Het was een gezellige avond met voor ons een verrassende afloop!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven