Paardenkracht heel even terug in Mallum

tn_dsc07609EIBERGEN – Het was zondagmiddag een nostalgisch plaatje: ploegen met twee paarden. Mallum ging daarvoor even terug in de tijd. Leden van de Oldtimer Vereniging Eibergen haalden de oude machines weer uit de schuur voor de jaarlijkse oogstdag (zie foto’s en video). Ook werd er met de hand graan gemaaid en gebonden. De historische werkzaamheden aan de Mallumse Molenweg trok veel bekijks. Vooral toeristen – die dit nog nooit hadden gezien – waren letterlijk en figuurlijk niet uit het veld te slaan. Tonni Wormgoor – voorzitter van Marke Mallum – stond zondag trots te kijken. “Dit is toch prachtig, we gaan aankomende jaren veel meer dingen organiseren op dit kamp. Ook gaan we de scholen meer betrekken bij de historie van Mallum.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3967]

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=3968]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Paardenkracht heel even terug in Mallum”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven