Grote protestmars Borculo maakt veel los

BORCULO – Medewerkers van thuiszorginstelling Sensire (waaronder velen uit Berkelland) hebben woensdagmiddag 7 augustus een protestmars gehouden in Borculo. De stoet vertrok bij het Hof aan de Hoflaan, de locatie van Betula Zorg en Welzijn, en trok door het centrum naar het gemeentehuis. Bij de thuiszorginstelling moeten ruim 1100 banen verdwijnen. Het UWV heeft inmiddels ontslag verleend. Volgens de thuiszorgorganisatie is het massaontslag onvermijdelijk door bezuinigingen van het kabinet. De medewerkers en vakbond Abvakabo FNV zijn zeer ontstemd over het voornemen. Zij liepen daarom tezamen met Tweede Kamer leden naar het gemeentehuis, waar een gesprek volgde met verantwoordelijk wethouder Leo Scharrenborg.

Ook Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP en voorman Henk Krol van 50 plus deden mee aan de protestmars. Vorige week waren er ook al acties tegen het massaontslag. Toen werd het hoofdkantoor van Sensire in Varsseveld bezet.

[nggallery id=3945]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Grote protestmars Borculo maakt veel los”

 1. waar moet het heen houdt het dan nooit op in nederland
  jammer al die geweldige dames die de oudjes helpen en nu aan de kant worden geschoven ontslag en later weer aan het werk voor minder geld en wij betelen 20.25 per uur en de hulp krijgt 9.80 per uur hoe kan dat waar blijft die 10 euro
  het is wel vreselijk zo iets…….

  ,

 2. We hebben weer kunnen zien hoe ook lokale bestuurders om de hete brei heen draaien. Scharenburg heeft met heel veel woorden weer niets gezegd en dat komt voornamelijk omdat hij niet kan luisteren! Op eenvoudige vragen geeft hij geen of ontwijkend antwoord, is dat nou kenmerkend voor de politiek in Nederland? Vergeet hij soms niet heel even voor wie hij daar staat? Als opdrachtgever kan hij wel degelijk verschil uitmaken in de aanbestedingen naar Sensire toe, met een beetje fatsoen had hij dat toch minstens kunnen toezeggen. Of is er een dubbele agenda?

 3. Zie Hein staan, samen met Leo S. Wat een duo onvermogen. Haha, de snip en snap van Berkelland.

 4. Ik heb ook genoeg gestreden tegen mijn (onvrijwillige) ontslag…maar uiteindelijk toch verloren en voor een habbekrats weer aangenomen. Dus strijden is een goede zaak maar een verloren strijd vooral nu het UWV de handtekening heeft gezet ( het gaat ook niet om hun centen !!! )

 5. Gemeentes hebben geld zat om dit te redden. Haal alle wachtgeld regelingen terug en gebruik ze voor het maatschappelijk belang. Misschien kan Sensire een kantoor in het gemeentehuis huren dat is de eerste winst en verder gewoon 80% van het management eruit gooien. Veel gelul maar het werkvolk heeft er alleen maar last van.

 6. Ook Ik ben eerst alpha hulp geweest bij Sensire, na bijna tien jaar werden we HV1, eerst vast contract na twee jaar nul uren contract en met een jaar moesten we weg. Het werk ging naar mensen met wel een vast contract, die meer verdienden dan ons, voor hetzelfde werk. Het verschil met hun is dat zij tenminste nog WW krijgen, wij kregen na bijna veertien jaar, helemaal niets. Daar was geen vakbond of gemeente die zich daar druk over maakte. Ik had geluk kon bij zorgkompas komen, ook nul uren contract. Maar de gemeente kan natuurlijk nu niet alleen naar Sensire kijken, er zijn meer zorgaanbieders en die moeten gelijke kansen krijgen. Hoewel het heel erg is voor al die mensen die nu ontslagen worden. Al die mensen wens ik sterkte.

 7. Een sensire medewerkster

  Die alpha constuctie deugt van geen kant.
  Na zoveel jaren te hebben gewerkt, gedumt worden en dan niet geholpen worden door wie dan ook is ook wrang.

  En wat er nu met ons gebeurd, ook al krijgen we een ww uitkering heeft ook niks met fatsoen te maken.
  We moeten maar veel van ons laten horen, misschien gaat er dan toch iets veranderen.

 8. Ten eerste: maakt niet uit waar je werkt het is altijd erg als je word ontslagen.
  Ten tweede: wat gebeurd er in bedrijfsleven als je een grote klant (in dit geval gemeente) dreigt kwijt te raken. Dan is het haast normaal dat er personeel word ontslagen.
  Ten derde: hadden we dit kunnen voorkomen? Als je financieel afhankelijk bent van anderen dan weet je ook dat daar een keer een wijziging in kan komen.
  Ten vierde: was het niet verstandiger geweest dat sensire in het verleden en andere bedrijfsvoering had gehanteerd.
  Ten vijfde: moet je als leverancier je klant de schuld geven als hij niet met jou verder wel.
  Ten zesde: voor de medewerkers van sensire hoop ik het beste. Ook al loopt straks alles goed af dan nog moet er wat gebeuren. Lijkt mij verstandig dat alle instellingen die financieel afhankelijk zijn van anderen eens na gaan denken of zij wel het juiste beleid voren. zodat in de toekomst niet weer de medewerkers of cliënten de dupe zijn.

 9. Een sensire medewerkster

  Het is zo jammer. Het gaat alleen maar om geld en dat zou niet moeten. Het zou moeten gaan om mensen die als ze echt hulp hulp nodig hebben, die ook krijgen.
  Mensen die daardoor thuis kunnen blijven wonen.
  Ik weet niks van bedrijfsvoering, wel heb ik in al die jaren dat ik in de thuishulp-zorg zit veel dingen meegemaakt die niks te maken hadden met mensen helpen maar met geld binnen halen.
  Wat zou het mooi zijn dat het niet meer gaat om winst maar om welzijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven