Roy Papen verdient geld aan kermisafval

EIBERGEN – De meeste mensen geven geld uit tijdens de kermis, maar bij Roy Papen komt het juist binnen op het kermisterrein. Maar hoe doet hij dat eigenlijk? Dit jaar heeft de Eibergenaar voor het eerst de afvalverwerking tot zich genomen. “Ik haalde andere jaren altijd de blikjes en petflessen uit de containers. Nu heb ik mijn eigen bakken geplaatst en kan ik het zelf sorteren. Stichting Draaimolen is blij met mijn job. Het is goed voor het milieu, het terrein blijft schoon, en het scheelt de stichting aan stortkosten en het allerbelangrijkste het levert mij ook nog wat op.” De afvalman is niet alleen in Eibegen te vinden. Hij verzamelt door heel Berkelland blik en plastic flessen. “De meesten kennen me wel. Zelfs de politie kom ik regelmatig tegen als ik aan het struinen ben.” Roy is al vijf jaar bezig met zijn hobby. “Ik heb al meerdere auto’s gekocht van het blik. Hoeveel blikjes er in een auto zitten? Ruim 1,5 miljoen.”

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Roy Papen verdient geld aan kermisafval”

  1. Johan, je bent niet heel erg slim.

    Jazeker. Maar nooit dat je hier als particulier geld aan verdient.
    Jij wel?

    Natuurlijk oud papier, plastic, oud ijzer. Brengt allemaal geld op. Maar het plastic van één feestje kun jij niet verkopen!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven