Gemeente: Voorkom inbraken in schuren

EIBERGEN – Oproep gemeente Berkelland: ”Houd uw grasmaaiers en ander tuingereedschap achter slot en grendel! Voorkom dat er wordt ingebroken in uw schuur. Afgelopen dagen wordt er in Berkelland weer veel ingebroken in schuren. Vooral grasmaaiers en ander gemotoriseerd tuingereedschap zijn het doelwit. We geven enkele tips om inbraken te voorkomen.”

Sluit de schuur, berging of garage af met een deugdelijk slot en bewaar de sleutel op een niet bereikbare plaats Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. Bedenk dat zelfs ramen van 15 cm. groot genoeg zijn om in te breken!  Zorg voor een goede toegangsdeur en ramen met inbraakwerende sloten en scharnieren. Draadglas biedt géén bescherming tegen inbraak. Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad te verlichten.

Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast. Zorg dat inbrekers zich niet bij uw huis kunnen verstoppen. Snoei of verwijder struiken en zorg voor buitenlampen. Ziet u iets verdachts? Twijfel niet en bel direct 112. Noteer signalement en/of kenteken.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Gemeente: Voorkom inbraken in schuren”

 1. En wat doet de politie, wordt het niet eens tijd om een lokmachine te plaatsen, hiemee bedoel ik een machine met een zender die traceerbaar is, zodat die hufters die elk kwartaal opnieuw deze streek komen bezoeken, in de kraag gevat worden.
  En wat mij betreft als bewezen is dat zij de dader(s) zijn stop ze maar met minimaal 1 hand in de draaiende messen van de maschine. Hebben ze in ieder geval een blijvende herinnering.

 2. je kunt beter een bunker bouwen.heb je ook wat aan als de oorlog uibreekt.niet te geloven dat je zulke maatregelen moet nemen.

 3. Jammer dat er zulke maatregelen genomen moeten worden.
  Gewoom met de handen van andermans spullen afblijven.
  Maar ja er zijn sommigen die dat jammer genoeg niet kunnen.

  HELAAS HELAAS

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven