Groen licht melkpoederfabriek Borculo

BORCULO – De gemeente Berkelland heeft bericht ontvangen van de Raad van State dat de beroepschriften tegen het vastgestelde bestemmingsplan “Borculo, FrieslandCampina 2013” zijn ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek en de uitbreiding van de bestaande weiproductenfabriek mogelijk. Wethouder Leo Scharenborg is verheugd dat daarmee voor FrieslandCampina en de gemeente een strategisch belangrijk project van start kan gaan.

Van 3 juli tot en met 13 augustus 2013 heeft het vastgestelde bestemmingsplan “Borculo, FrieslandCampina 2013” ter inzage gelegen. Binnen deze termijn konden belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen. Er werden vier beroepschriften ingediend. Deze zijn nu allemaal ingetrokken.

De gemeente gaat nu voortvarend verder met het proces om de verlegging van de Needseweg te realiseren.

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Groen licht melkpoederfabriek Borculo”

 1. dat is nog eens goed nieuws, Borculo krijgt nu tenminste echt voor veel mensen werk dat is toppie toch……

 2. Voor onze Chinese bezoekers:

  觀看他的快樂的聲音

  大約十年,中國將超過Borculo沒有洋奶粉有一個很好的室內運動館。

  我可以想像,中國嚴重那麼多億元流向國內外。
  自己的腐敗管理者有很多件的國產化。

  我只是希望,他們並不覺得北京的這家工廠始建於疏浚車廠,多年的苯和甲苯在地上,但他們不想清理。
  的Hambroek湖環境進一步公眾堆填區,直到最近被無限的混合支付80%或90%的土壤,廢物和錯誤mieteren只需在水坑。

 3. Denk dat Stanislav gelijk gaat krijgen, denk ook dat er weinig werkgelegenheid naar werkzoekenden uit Berkelland gaat. De bouw van deze fabriek is al duur genoeg en ja medewerkers uit de Oost-blok landen zijn natuurlijk veel goedkoper. Kijk alleen al eens in Borculo, hoeveel huurwoningen zijn gegaan naar Polen en met hoeveel zij hierin wonen, dit heeft natuurlijk niets te maken met het onderwerp. Maar kijk eens naar die Polen die al zeker een jaar in Borculo wonen, rijden allemaal een dikke slee en dan ook gewoon een jaar rijden met een Pools kenteken, wij moeten ook wegen belasting betalen, maar omdat deze mensen, vaak geen gezinnen, ook nog een huis hebben in Polen en daar een gezinslid nog ingeschreven staan mogen zij gewoon met pools kenteken rond blijven rijden. Belachelijk dat het allemaal wordt toegelaten hier in Nederland, heb niets tegen buitenlanders, absoluut niet, maar vind wel als ze hier wonen moeten zij ook gewoon de zelfde rechten hebben als wij, o.a. de wegenbelasting.. en dat bedrijven ook gewoon hen hetzelfde bedrag moeten uitbetalen waar wij ook recht op hebben, misschien kiezen de bedrijven dan wel weer voor Nederlandse werknemers. Maar voor de Berkellandse werkloze is gewoon te hopen, dat FrieslandCapina, kiest voor de mensen die al jaren hier wonen en gewoon recht hebben op een mooie baan. Dat had de gemeente Berkelland in de voorwaarden moeten zetten, dat werkloze berkellanders voorrang krijgen op een baan!
  Vind het wel snel om dit alles er door te drukken, sommige Berkellandse ondernemers zijn al jaren bezig om vergunningen te krijgen en dit kan zomaar ineens in een hele korte tijd.

 4. Daar zijn we blij mee Ping pong.

  和所有的人谁认为现在除了老乳制品是建立一个新的乳品,这非常borculo的要救,都是错误的。

  在此之后也想在纺织工厂工作的工人,1945年后在80年代从荷兰慢慢消失。但他们是美丽的呈现业务,必须有一个项目开始之前修剪。

 5. wat een gezeur hier wees eens blij dat zoon ondernmer in berkeland iets doet nederland wordt ook nog wel anders als wilders er aan zit duurt nie zo lang maar dan staat die fabriek in borculo er wel en wie is er dan aan het het werk

 6. Ik denk dat het met de werkgelegenheid in de toekomst zal tegenvallen hoe minder mensen er in werken hoe beter

  Google maar eens op lights out manufacturing

  En er zijn al artikelen verschenen dat deze visie goed in de zuivel toetepassen is
  Ps hoe minder mensen minder besmetting en minder fouten

  Als werkgelegenheid komt is het tbv onderhoud

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven