Herder stopt met alle publieke activiteiten

NEEDE – Geen lammetjesdag, wandelingen met de schapen, rondleidingen en andere workshops meer. Schaapsherder Eltjo Stel uit Neede stopt per direct met alle publieke activiteiten. Hiermee verdwijnt er een grote (toeristische) trekpleister uit Neede. Volgens Stel is de gemeente Berkelland de boosdoener. “Ze werken me al jaren tegen. Ik kan er niet meer tegen om elke keer mooi weer te spelen terwijl er op de achtergrond veel gedonder is. Ik slaap slecht en de ambtenaren werken me voortdurend op de zenuwen.” VVV Neede (TIP) is niet blij met dit besluit. De vrijwilligers waren zeer te spreken over de manier waarop de herder Neede op de kaart zette. “Mijn schaapskooi en – kudde zet ik niet aan de kant. Daar blijf ik gewoon mee doorgaan.” Tijdens het interview barstte Stel in tranen uit! “Ik vindt het sneu voor alle mensen en mijn collega Maarten.”

Eltjo hoopt dat de raadsleden van Berkelland zich een keer achter de oren krabben. “Er zijn enkele mensen bij de gemeente die een grote vinger in de pap hebben. Ik snap dat er regels zijn, maar meedenken is ook een taak van het ambtelijke apparaat.” Een voorbeeld: Tijdens het lammeren slaapt Eltjo ’s nachts bij de kudde. Dit moet omdat er 24/7 lammetjes worden geboren. Door gezondheidsredenen kan Stel en eventueel zijn stagiaires niet meer boven de kooi slapen. “Ik wordt ziek van de ammoniaklucht. Daarom wil ik graag een blokhutje plaatsen om daar mijn nacht door te brengen. Dit mag niet van de gemeente Berkelland. Afgelopen keer heb ik heel wat Prednison tabletten geslikt om de lammerweken door te komen.”

Maar dat is nog maar één voorbeeld. Ook de aanleg van een vijver en een mestopslag verloopt stroef. ”Ik heb veel plannen gehad maar de wethouder veegde het zo van tafel. Mijn belangrijkste doel was om Neede op de kaart te zetten. Nu ga ik daarmee stoppen. Het was een attractie waar ik elk jaar duizenden ouders en kinderen een plezier mee heb gedaan.”

“Ik wil niet iedereen de grond in drukken, de gebiedscommissie heeft me vanaf het begin altijd goed geholpen. Ook ambtenaar Jan-Luc van Eijk is een prima keerl.”

Deel dit artikel:

23 gedachten over “Herder stopt met alle publieke activiteiten”

 1. Dit valt weer onder typische Berkelland jammer dat het weer op deze manier moet, maar meneer Stel heeft wel gelijk de gemeenteraad van Berkelland is meer een afbraak raad dan dat ze iets doen voor de gemeente.
  We kunnen het verlengen van de A18 ook wel schrappen want als het zo door gaat heeft het voor de toeristen toch geen zin meer om deze kant op te gaan.

 2. waarom moet er altijd zoveel tegengewerkt worden bij de gemeente wees blij met de mensen die wat ondernemen en steun ze daar bij wie geeft er daar nu last van een blokhut?

 3. Dit is vreemd als dit daadwerkelijk zo is dan is het goed mis met onze gemeentebestuurders.
  Of zijn er andere belangen in het spel (toch een dubbele agenda)????

 4. Niet te geloven dat zoiets moois verdwijnt, jammer voor Eltjo, Maarten en andere medewerkers. Wat jullie deden was echt super!!!!! Jammer gemeente Berkelland, het is jullie weer gelukt om een goed plan de kop in te drukken.

  Ik heb echt genoten van bijv. het lammetjes knuffelen samen met mijn kleinkinderen!

 5. Ik snap er helemaal niets van, volg al een tijdje de zaken rondom de schaapskooi. In Haaksbergen krijgen ze alles voor elkaar, en hier houden ze alles tegen. Vreemd. Worden de raadsleden nu een keer wakker, ze zitten er allemaal voor de poen! Luisteren kunnen ze niet.

 6. Ja weer gelukt gemeente Berkelland!!!!

  Vooral zo doorgaan!!!!!!!!!!

  Wanneer waren er ook al weer verkiezingen!!!!!!

 7. Is het alleen de schuld van Berkelland of heeft Stel het te hoog in de bol? Zal niet de eerste keer zijn. Misschien geld gebrek?

 8. Welke ambtenaar werkt tegen?
  Noem ze bij naam.
  En laten we een stille tocht houden naar het gemeentehuis
  Over de grote weg en 500 needenaren wr achter.
  Wij lopen mee!

 9. Update, reactie gemeente Berkelland.

  Volgens een woordvoerder heeft de gemeente zich altijd positief opgesteld.

  Het plaatsen van de mestopslag – op de plek waar de herder dat wil – kan niet omdat dit bestemmingsplantechnisch niet is toegestaan. Voor het neerzetten van een blokhut en de aanleg van een vijver zijn volgens de gemeente nooit vergunningen aangevraagd.

 10. Eljo,
  Wacht nog even tot na de gemeenteraadsverkiezingen, laat ondertussen weten wie de boosdoeners zijn en dan sturen we ze bij de verkiezingen regelrecht naar huis.
  En zoals ik hier verderop lees uit de reactie van de gemeente Borculo (sorry Berkelland): je hebt vergeten de vergunningen aan te vragen: alsnog doen en dan weten we ook of dat voor de verkiezingen geregeld is. Geef ’t nog niet op please, teveel mensen (groot en klein) genieten enorm van de schaapskudde!!!!

 11. Er zijn jaren geleden ook op het achterveld enkele mensen bezig geweest met een kudde en begrazing, ging niet door en wie zat er toen in het CDA??? ELTJO STEL meewerken kende hij niet, puur eigen belang!!!!!!!

 12. Hallo,

  Ik begrijp even niet wat het niet kunnen plaatsen van een blokhut, aanleggen van een vijver en mestopslag te maken hebben met het niet meer door laten gaan van de succesvolle wandelingen en lammetjesdag. Volgens mij kunnen deze activiteiten toch ook zonder vijver en blokhut plaatsvinden of zie ik dat verkeerd? De schaapskudde blijft immers bestaan lees ik hierboven.

  Heel erg jammer dat meneer Stel stopt met deze activiteiten. Met ons gezin hebben wij genoten van een wandeling met de schaapskudde en herder Maarten en zijn honden.

  Hoop dat meneer Stel zich nog bedenkt, want hier worden de mensen die genieten van de bijzondere activiteiten en de vrijwilligers van de schaapskudde de dupe van.

  Meneer Stel ik denk niet dat de gemeenteraad Berkelland wakker ligt van uw besluit.

  Voor de problemen die u als oorzaak noemt is vast wel een oplossing te bedenken.

 13. Als Stel zijn kudde naar Borculo verplaatst kan het waarschijnlijk allemaal wel.
  De gemeente Berkelland trekt toch alles naar Borculo, behalve de bejaarden, die stoppen ze allemaal in Neede.

  Misschien een idee, een kudde voor gepensioneerde schapen, krijgt hij waarschijnlijk ook nog subsidie kan hij gelijk een plekje vrijhouden voor de huidige wethouders, dat zijn ook schap…,
  Sorry, dat is en belediging voor de schapen.

  Heel jammer, maar kan Stel goed begrijpen, de gemeente werkt gewoon niet mee.
  Moet toch een doorn in het oog zijn voor hem als je dan ziet wat een van de wethouders enkele honderden meters van hem vandaan heeft gebouwd, en dan mag hij geen blokhut plaatsen.

  Eigenlijk zouden ze hem subsidie moeten geven voor wat hij doet. Geef het liever aan hem dan aan al die achterlijk kunst projecten van de Gem.

 14. gezondheidsredenen wordt ziek van de ammoniaklucht ???

  Dan moet hij een ander vak kiezen !!!

  van 1 blokhut worden er 2 enz.

 15. waarom zou stel zich niet aan de regels moeten houden?
  wat denk je van al die boeren in nederland dan.
  ze klagen wel hier en daar maar ze gaan wel door.
  dus niet zo zielig gaan doen.

 16. De harde werker hierboven heeft helemaal gelijk, afspraak is dat hij op het dak nog groen aanbrengt, doet hij ook niet.

 17. stel moet nie zeuren laat hem aan het werk gaan probeer maar eens zoiets wat er nu staat ergen in een bos neer te zetten lukt je niet heeft de gemeente ook nog gelijk aan en als je niet tegen de lucht kunt wat doe je dan met die beesten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven