NAWI Borculo fuseert met Deens bedrijf

BORCULO – NAWI Borculo en het Deense SFK LEBLANC bundelen hun krachten. Vanaf heden gaan beide partijen verder onder de naam SFK LEBLANC. Het nieuwe bedrijf zal één van ’s werelds meest toonaangevende producenten zijn op het gebied van kwalitatief hoogstaande roodvlees slachtlijnen, snij- en uitbeenlijnen en logistieke oplossingen.

“Dit is een perfecte match”, vertelt Stephan Toxopeüs, Managing Director van de Borculose onderneming.  “De fusie brengt  niet alleen een schat aan kennis en ervaring samen, maar versterkt daarnaast de internationale positie van zowel NAWI als SFK LEBLANC. Wij vullen elkaar uitstekend aan qua productportfolio en marktdekking. Fuseren is een logische stap.”

Het bedrijf zal weliswaar verder gaan onder de naam SFK LEBLANC, echter, de naam NAWI zal niet verdwijnen, legt Stephan Toxopeüs uit. “Het nieuwe SFK LEBLANC zal een tweetal merken voeren: SFK LEBLANC en NAWI. SFK LEBLANC zal zich primair  op varkenslijnen richten; NAWI op runderlijnen en logistieke oplossingen.  Zo kunnen wij wereldwijd een brede markt bedienen in bijna alle segmenten van de roodvlees sector.” NAWI is met 160 werknemers een belangrijke werkgever in de regio. Wat het personeel betreft, hoeft de Borculose onderneming zich volgens Toxopeüs vooralsnog geen zorgen te maken:  “Ik vrees geen onmiddellijk banenverlies. Op lange termijn wellicht wel, al verwachten we dat grotendeels te compenseren met omzetgroei. Wij streven naar een minimale impact op onze mensen.”

De fusie onderstreept de ambitie van beide partijen om een leidende rol te blijven spelen in hun branche. Door de handen ineen te slaan verwachten NAWI en SFK LEBLANC hun internationale positie aanzienlijk te kunnen verstevigen. De gefuseerde organisatie telt wereldwijd meer dan 500 medewerkers, 4 productievestigingen, 6 verkoopkantoren en tientallen agenten. Tevens is het nieuwe SFK LEBLANC voornemens om op korte termijn in verschillende werelddelen nieuwe vestigingen te openen.

“Wij zijn opgetogen over deze fusie, die nieuwe deuren voor ons opent. We kijken met optimisme vooruit om ook in de toekomst  de kwaliteit en service te bieden die onze klanten van ons gewend zijn,” aldus Toxopeüs.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “NAWI Borculo fuseert met Deens bedrijf”

  1. slechte boodschap verpakt een mooi jasje

    men hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken. … “Ik vrees geen onmiddellijk banenverlies. Op lange termijn wellicht wel, al verwachten we dat grotendeels te compenseren met omzetgroei”

    veel vage kreten vooralsnog / geen onmiddelijk. verwachten…..

    lijkt wel politiek.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven