Nieuw: de stichting klussen en kringloop

EIBERGEN – Vanaf 3 oktober aanstaande is er een nieuwe stichting actief in Eibergen en omgeving, namelijk de Stichting Klussen en Kringloop. ”Wat wij aanbieden zijn de volgende diensten: Een klussendienst die ingehuurd kan worden door particulieren en bedrijven voor allerhande klussen, van verhuizing tot hulp bij boodschappen doen, van lampjes vervangen tot het metselen van een muur. Ook kunnen wij u helpen bij uw administratie, het leeghalen, verkoopklaar maken en bezemschoon opleveren van huur- en koophuizen, het in- en verkopen van tweedehands inboedels en spullen, de kringloopdienst”, aldus AB van der Nol.

”Vanwege ons ideologische doel, hebben we deze activiteiten ondergebracht in een stichting in plaats van in een commercieel bedrijf. De opbrengsten van de stichting gaan rechtstreeks naar de Nederlandse dierenasiels.” De activiteiten van de stichting dienen meerdere doelen tegelijk; Voor mensen die besluiten te blijven wonen in hun huis vanwege de slechte huizenmarkt, biedt de stichting een betaalbare klussendienst aan voor verbouwingen, maar ook voor bijvoorbeeld hand en span diensten. Er zijn omstandigheden waarbij huizen ontruimd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan verkoop, verhuizing, overlijden of echtscheiding. De stichting biedt hiervoor ook haar diensten aan. Dit kan aan particulieren zijn, maar ook aan verhurende partijen of makelaars.  Mensen die mooie spullen wegdoen, krijgen nog een bescheiden vergoeding daarvoor. Ze hoeven daar zelf geen moeite voor te doen, zoals verkopen via Marktplaats.

De spullen worden gratis opgehaald binnen een straal van 25 kilometer rond Eibergen. Mensen die spullen nodig hebben, kunnen deze voor een betaalbare prijs bij de stichting kopen. De stichting creëert werkgelegenheid en zal in de toekomst ook ruimte bieden voor stage- en werkervaringsplaatsen. De opbrengsten gaan naar de Nederlandse dierenasiels. Het bestuur beslist jaarlijks welk dierenasiel deze bijdrage krijgt

De stichting start officieel per 3 oktober, maar mensen kunnen via onze website, www.klussenenkringloop.nl nu al contact met ons opnemen.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Nieuw: de stichting klussen en kringloop”

 1. melvin drenthen

  Leuk bericht!

  Wel jammer dat op de website minachtig over een kringloop winkel word gepraat.

  Veel geluk!

 2. @melvin drenthen het is een pandje van Rijkswaterstaat !!!

  Roeken zittten in de weg voor nieuwe N18

  19 november 2012 EIBERGEN

  Een roekenkolonie pal op het tracé van de nieuwe N18 bezorgt Rijkswaterstaat hoofdpijn. Grond, boerderijen en woonhuizen op het tracé zijn en worden aangekocht, maar met een kolonie van de beschermde kraaiachtigen in een eikenlaan pal achter de boerderij ’t Greben in de buurtschap Hupsel tussen Groenlo en Eibergen stagneren de voorbereidingen voor de wegaanleg daar.

  Boerderij ’t Greben met hoog in de bomen van de eikenlaan er achter de roekenkolonie. De boerderij moet plaatsmaken voor de nieuwe N18, maar de kolonie van de beschermde kraaiachtigen mag niet worden verstoord. Foto Peter Zandee
  De kolonie telt nu 38 nesten, meldt onderzoeker Cees van Beinum van de Vogelwerkgroep Berkelland. „De eikenlaan waarin de vogels in de bomen zitten, is iets van vijf-, zeshonderd meter lang. Maar ze zitten precies aan het begin, waar de doorbraak gemaakt zou moeten worden voor de nieuwe rijksweg.”

 3. Beste Harry,

  Bedankt voor jouw reactie en ik leg dat graag uit.

  Per 1-1-2014 stopt het klusbedrijf met haar werkzaamheden. In de opstartperiode van de stichting bestaat het klusbedrijf met haar huidige klanten nog naast de stichting. De reden is dat er eerst naamsbekendheid en een vorm van continuiteit moet komen voor de stichting, alvorens wij onze huidige broodwinning op kunnen geven. Ik hoop dat dit voldoende toelichting is.
  Hartelijke groet,
  Angelique van der Nol

 4. Beste Melvin,

  Bedankt voor jouw bericht. Het is zeker niet onze bedoeling om minachtend te lijken over een kringloopwinkel, deze hebben ook een recycle functie die onze stichting niet kan bieden. Ik denk dan ook dat het prima naast elkaar kan bestaan en ik wens jou ook heel veel succes met jouw initiatief.

  Hartelijke groet,
  Angelique van der Nol

 5. 1-1-2015 in een nieuw pandje, of wordt groenloseweg 53 niet gesloopt door Rijkswaterstaat, vastgoed beheer Kabath, N18 makelaar scheer&roes

 6. Beste Harry,

  Wij wonen inderdaad tijdelijk op dit adres en op termijn wordt de boerderij gesloopt en gaan wij inderdaad verhuizen naar een andere plek in de buurt.

  Hartelijke groet,
  Angelique van der |Nol

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven