Nieuw plein ligt vol met oude ‘schatten’

tn_dsc08373NEEDE – Schatgraven in Neede, dat heeft onze journalist Roy Nijman maandag 2 september gedaan op het nieuwe dorpsplein aan de Oudestraat (tegenover Eddie Pleiter). Samen met een ‘schatzoeker’ uit Eibergen ging hij – na de graafwerkzaamheden van Lansink  – opzoek naar archeologische spullen. En met resultaat, ze vonden oude bierflessen, glaswerk en zelfs botten (zie foto). “Deze bierfles van brouwerij Grolsch is zeker honderd jaar oud. De botten zijn waarschijnlijk afkomstig van een koe.” De spullen zijn nu in het bezit van Nieuwsuitberkelland.nl. “Misschien wil de historische kring het wel hebben”, aldus Nijman.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4012]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nieuw plein ligt vol met oude ‘schatten’”

  1. Het is niet te hopen dat ze echte archeologische spullen vinden want dan is het vlearmoesplein 2016 nog niet klaar. De oude bierflessen komen vast van Jacky Bex of hotel de post. Of misschien nog wel van Bloo.

    Allaaf.

  2. @allaaf
    dat waren nog is tijden in neede.toen waren we nog niet ingenomen en overvallen door de westerlingen ,en een drent volgens mij.roy zuunig op ween is wal een betje historie.

    nee the place to be

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven