Poepactie bij moestuincomplex Eikenlaan

EIBERGEN – Gebruikers van moestuincomplex Eikenlaan (onderdeel van Volkstuin Vereniging Eibergen) zijn de overlast door hondenpoep zat. De berm voor de tuintjes – Kuipersweg – is volgens de tuinmensen een hondentoilet. “We hebben de hondenbezitters al meerdere malen gevraagd hun hond een stukje verder uit te laten zodat wij er geen last van hebben. Maar deze woorden waren niet genoeg, de overlast bleef aan. Daarom hebben we ludieke borden geplaatst langs de weg. We willen mensen bewust maken dat we er last van hebben.” De hondenpoepactie heeft nu al resultaat. Volgens de bordenplaatser lopen veel mensen er met een boog omheen. “We laten de borden nog even staan. Na het verwijderen hopen we dat de hondenbezitters rekening met ons willen houden.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4047]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Poepactie bij moestuincomplex Eikenlaan”

 1. De ingang van de volkstuintjes is ook niet daar waar de borden staan…dat pad hebben de mensen daar zelf gemaakt.Ik laat daar ook regelmatig mijn honden uit en mij is nog nooit gevraagd of mijn honden daar niet willen poepen….ik snap dat ze er last van hebben…maar t is buiten de bebouwde kom…kakken is daar toegestaan….

 2. @db in 2015 beginnen ze met de rondweg N18 daarom nu alvast het bordje eikenlaan .

  maar hoe zit het met de bemesting van deze volkstuintjes zelf ???

 3. helemaal met de vorige reactie eens!! Het is gewoon buitengebied en dat is geen ingang daar dus ze hebben daar eigenlijk niks te zoeken,, Dan hadden ze het maar een INGANG moeten maken

 4. Leven en laten leven. Als ik goed op de foto’s kijk dan zitten er aan de overzijde geen tuintjes. Honden kunnen daar ook hun behoefte doen. Ik heb overigens geen volkstuintje aldaar, maar doe alleen een nuchtere constatering…

 5. Ik ben zelf een honden liefhebber en ik denk dan is het zo moeilijk om na te denken waar je je hond uitlaat en al helemaal om de stront op te ruimen je vind zelf de stront onder je schoenen toch ook niet lekker.
  Ik ruim altijd de stront op binnen en buiten de bebouwde kom
  een kleine moeite. Je herkend dan ook duidelijk de honden bezitter die de hond moet uit laten dus snel en weer met de kont op de bank.

 6. Jammer deze actie! een van de heren die deze actie op heeft gezet heeft namelijk ook een hond of gehad en liet deze te pas en te onpas overal kakken!
  Dus ze gaan lopen klagen over iets waar ze zelf net zo hard aan mee doen!
  Deze persoon liet zijn hond zelf in de bebouwde kom kakken en ruimt dit niet op, en dat is zelfs strafbaar!
  Ik woon zelf aan een straat waar ook moestuinen zitten en mijn achterpad word ook gebruikt als toegang tot de tuinen!
  Erg hinderlijk dat mijn achterpad waar ik voor betaal en verantwoordelijk voor ben ook belast word door de tuingebruikers.
  Laat ze dus niet gaan lopen klagen over dit soort dingen en al helemaal niet gezien dit stuk grond in het buitengebied ligt.

 7. Hebben al onze volksvertegenwoordigers zelf ook een hond dat deze overlast structureel aan hun voorbij gaat ?.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven