Wie doet er mee aan de veldtoertocht?

EIBERGEN – In februari van dit jaar leverde deze veldrit prachtige plaatjes op in de sneeuw en genoten de deelnemers van het fraaie winterse decor. Na een prachtige zomer waarin veel toerfietsers en veldrijders genoten van het fraaie fietsweer, zal dat decor tijdens de septemberuitvoering van deze rit niet aanwezig zijn. Wel kan er na de prachtige zomer de laatste weken ook weer gemountainbiked worden: het veldritseizoen is van start gegaan. Tourclub Eibergen is er in geslaagd een aantrekkelijk parcours uit te zetten voor haar eerste veldtoertocht van dit seizoen. Toerfietsers en MTB’ers pakken hun mountainbike of cyclocrossfiets om de uitdaging aan te gaan een flink aantal kilometers over zandpaden, langs beekwallen of kronkelende bospaden te crossen.

Zondag 22 september organiseert Tourclub Eibergen – TCE –voor de eerste keer dit veldritseizoen een toertocht. De club heeft een fraaie tocht ontworpen; deze loopt in grote lijnen rond Eibergen en Neede. De tocht kan gekenschetst worden als pittig en afwisselend. In het parcours zijn o.a. opgenomen het Slingerbos, de Mallumse Es, het Wievenveld, de Hupselse Es, het Hondenbos en het Wolink (Geldersch Landschap). Hierna rijden de mtb’ers ogenschijnlijk terug naar Eibergen.

Op de Olden Eibergsedijk is er een splitsing: de 25 en 35 km gaan terug naar Eibergen terwijl de 55 km veldrijders hun kuiten nog gaan testen op de flanken van de Needse Berg. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 25 km, 35 km en 55 km. In de routes is ongeveer halverwege een controlepunt ingelast; de deelnemers kunnen hier hun energietekort bijvullen.

De start is tussen negen en tien uur ’s morgens; er wordt gestart bij de Pickerhal in Eibergen. In de sporthal is een EHBO-post aanwezig. Behalve bij de sporthal kan men zijn auto ook parkeren op het Zwikkelaarsplein en op de Brink. TCE verwacht dat er honderden enthousiaste ‘bikers’ naar Eibergen komen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Wie doet er mee aan de veldtoertocht?”

  1. Ik vraag me af of Tc Eibergen overal toestemming voor heeft om te fietsen.
    Worden alle grondeigenaren gevraagd ??
    Alleen al op Needse berg zijn het er al tientallen !!
    Ik trek dit zeer in twijfel ?….
    Zie graag een reactie van Tc Eibergen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven