AOC in de prijzen bij NK bloemschikken

BORCULO – Afgelopen weekend (12 en 13 oktober) werd het NK Bloemschikken voor amateurs (NKB) gehouden. De locatie waar het NKB werd gehouden was bij De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder). De wedstrijd vond  plaats op Donderdag 10 oktober. Deze dag kwamen er circa tweehonderd amateur deelnemers en evenzoveel studenten uit het hele land naar Luttelgeest om hun bloemwerk te maken. De kandidaten waren onderverdeeld in vier verschillende amateurklassen (B-, A-, Select-A en Ereklasse), een Semi-prof klasse en een Studentenklasse. De winnaar van de Ereklasse mag zich Nederlands Kampioen noemen. Vierdejaars leerlingen van AOC Oost locatie Borculo hebben ook dit jaar weer deelgenomen aan dit kampioenschap.

Voor onze leerlingen is het belangrijk om de vaardigheden in de praktijk te brengen. Tevens is het een uitstekende gelegenheid om het niveau te vergelijken met soortgelijke opleidingen. De leerlingen van het AOC hebben dit jaar een uitstekend visitekaartje afgegeven. Zij wisten in een sterk deelnemersveld de vakjury te imponeren met mooie creaties. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een prima klassering. Twee top tien noteringen waren hun deel. Een zesde en een tweede plek. Naast de vakjury heeft het publiek ook een flinke stem, er was namelijk ook een publieksprijs te vergeven. De leerlingen wisten onder tijdsdruk een werkstuk te maken dat erg in de smaak viel bij de bezoekers van de tentoonstellingsdagen. Na het tellen van honderden stemmen werd AOC Oost locatie Borculo uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar van deze publieksprijs! Kortom een zeer geslaagd optreden van onze leerlingen.

Het thema voor dit jaar was “Feest!”.  Elk deelnemend team bestond uit maximaal vier personen. Ze kregen een opdracht, het vervaardigen van een feestelijke plantaardige jas voor een man of vrouw. Waarna ze drie uur de tijd hadden om een werkstuk te vervaardigen. In deze korte tijd moesten de leerlingen hun creatieve ideeën omzetten in een zo mooi mogelijk werkstuk.

De werkstukken werden in de ochtend gemaakt en in de middag gejureerd door een jury bestaande uit bloemisten, bloemschikkunstenaars, meesterbinders en docenten bloemschikken. Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober zijn de tentoonstellingsdagen geweest.

Naast de prachtige tentoonstelling met honderden bloemarrangementen kon het  publiek zich ook prima vermaken met het bijwonen van demonstraties en workshops.

[nggallery id=4132]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “AOC in de prijzen bij NK bloemschikken”

  1. Ik ben erg onder de indruk van de orginaliteit en de diverse materialen die zo creatief zijn verwerkt. Ik denk aan de pauwveren in combinatie met de organische vormen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven