Burgers in actie tegen vuurwerkoverlast

img588EIBERGEN/NEEDE – Enkele inwoners uit Eibergen en Neede hebben in samenwerking met deze site een burgeractie opgezet om vuurwerkoverlast in Berkelland aan te pakken. Vooral de overlast door vuurwerkbommen neemt de laatste weken toe. ”En ja hoor, ook in Eibergen zijn de eerste vuurwerkbommen weer te horen. Gisteren eerst rond 23.00 uur en vervolgens vanochtend om 4.30 uur. Honderden mensen schrikken wakker, honden, (waaronder onze hond) raken in paniek en blaffen minutenlang. Welke gekken doen zoiets?”, aldus één van de initiatiefnemers. Naast overlast worden er ook zaken vernield in de gemeente Berkelland. De actiegroep roept inwoners op een oogje in het zeil te houden. Meldt bijvoorbeeld plekken waar de vuurwerkbommen worden afgestoken, tijdstippen, signalement van de daders, kentekens van auto’s. Ook foto’s en filmpjes van de vuurwerkhufters zijn welkom!

“Wellicht kunnen we met ons allen iets doen aan de overlast en vernielingen. Het idee van de burgeractie hebben we meteen goedgekeurd. We werken graag mee aan zulke burgeracties! We hopen dat mensen de actie zoveel mogelijk delen op Twitter en Facebook”, zegt een redactielid van NUB. De binnengekomen informatie wordt door de initiatiefgroep gebundeld en overgedragen aan politie Berkelland. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we het werk van de politie overnemen. Het is puur een signaal dat de burgers het zat zijn.”

De info kan doorgegeven worden via [email protected] of plaats hieronder een reactie (ook anoniem is toegestaan).

Deel dit artikel:

72 gedachten over “Burgers in actie tegen vuurwerkoverlast”

 1. Ik sluit mij bij Piet aan.
  Zorg gewoon dat wij na onze werkweek rustig kunnen leven zonder overlast!! dan hoor je niemand zeuren!!

 2. De hang jeugd moet gewoon een leuke plek uitzoeken, zodat er niemand er last van heeft. Er Blowen verscheidende jongens die bij het Bastion staan. Ze moeten gewoon rekening houden met de mensen in de omgeving. Geen overlast veroorzaken en met auto’s kloten, doen ze maar lekker achter op het Industrieterrein.

  Ook geen verzameling meer bij het Bastion aub, want het vuurwerk komt ook degelijk van deze jongens af. Kunnen ze hier wel lekker potje schijnheilig gaan doen, maar de feiten liegen er niet om. Ken er ook een aantal, die blowen geen werk hebben en de hele dag uit hun neus peuteren, maar waarom moet de rest last hebben van jullie? Altijd dat geschreeuw en geblèr midden in de nacht. Pak je mooie autootje en ga in het weekend lekker naar Enschede en verveel daar de mensen, want die zijn wel wat gewend en laat ons met rust.

 3. Word schijt ziek van jullie hoe willen jullie ouderen ons * de jo.geren opfocken indd jullie zijn op weg en het word van dit alleen maar erger

 4. @jordy

  Als je zegt dat de jongens blowen dan is dat niet waar miss andere jongens uit een ander dorp die ook wel eens langskomen maar loop dan is 1 keer doordeweeks langs de plekken en kijk dan is op de grond ik kan u verzekeren dat er geen jointje op de grond ligt. Loop alstublieft niet zo te lullen!

 5. Inderdaad om kotsmisselijk van te worden.
  Afgelopen zondagavond heb ik een groepje nog aangesproken op hun gedrag. Het leek wel oudejaarsavond rond de Meergaarden. Ik heb gevraagd of ze dit ook deden als hun eigen grootouders in de aanleunwoningen zouden wonen. Toen dropen ze af. Een groepje van 3 rond de 20 jaar.Telkens rond 23.00 uur is het raak.
  Zo ook maandagvond. Ben benieuwd hoe gezellig het vanavond weer is. Kan er nu niemand eens een paar avonden posten zodat ze op heterdaad betrapt worden?
  Het weer laat dit wel toe en met mooi weer is het daar altijd ’s avonds laat een speelplaats ‘mensen van in jaren volwassenen maar verstandelijk een leeftijd van een jaar of 10.

 6. @jordy

  geen speld tussen te krijgen.maar ik kap deze discussie want als ik alleszo lees zijn het lieve aardige jongens die niks doen.ja alleen als de politie in de buurt komt,dat kan natuurlijk niet he.want laten we eerlijk zijn dat zijn wel de grootste oproerkraaiers die er zijn die polite toch.

  jongs bettert oe

 7. Ik heb eerder Heel dicht bij het Bastion gewoond, maar ik heb er NOOIT last van gehad! Als ik een harde knal hoor dan begin ik gewoon te lachen! Een koe vergeet vaak dat die zelf een kalf is geweest..

  Opmerkelijk was het altijd wel dat mensen die verder dan mij van het Bastion woonden altijd last hadden. Ik denk dat dat aan de grens van de personen ligt en niet aan de overlast, dus sommige zijn gewoon oude drammerts 🙂

 8. Wel raar, vanavond hoorde ik vuurwerk knallers, maar de jongens met de volgens jullie de beruchte autos waren stuk voor stuk thuis. Ik denk dat de mensen hier met de grote mond die precies weet welke jongens geen werk hebben of drugs gebruiken en vuurwerk afsteken zich af moeten gaan vragen van wat ze nou beweren of dat wel waar is. Ik bedoel hiermee dat jullie maar zomaar iets zeggen. Ik zeg toch ook niet dat jullie ouderen allemaal illegale drugshandel doen en mensen vermoorden of iets. Denk gewoon is na voordat je iets post waarvan je zelf niet eens weet of het wel de desbetreffende groep is. Ik denk dat jullie de groepen door elkaar halen. De groep van de auto’s ook zien als de groep die drugs gebruiken en vernielen en vuurwerk afsteken…

 9. @riethorst waarschijnlijk denken de mensen hier dat er in neede maar 1 groep jongeren is en omdat wij toevallig met auto’s zijn en ze ons vaker zien doen wij alles en word ons alles in de schoenen geschoven!

 10. Deze groep is 1. Heb zo’n idee, dat je er zelf ook bij hoort. Hoorde ook kanllen en er stonden een paar auto’s bij de Apotheek. Toeval of niet???

 11. Henk Heinneman

  Wat een gezeur weer wat waren we toch braaf vroeger
  Als dat gezeik we weten het allemaal zo goed
  Als je iedereen in zijn waarde laat
  Wie beslist of je niet of wel mag blowen en toevallig dat je soms een knal hoort wat erg zeg als het onweert hoor je ook knallen
  Mensen kijk eens in de spiegel
  Trouwens als je reageerd durf je volledige naam te zetten sommige dachten dat ik die Henk was
  Ik vermeld mijn volledige naam altijd
  Zou zeggen zeur nog even door met elkaar

 12. zwarver gait alias carbid gait

  De gemiddelde burger(zesjescultuurtypes)is zo door en door gemanipuleerd dat als er morgen op deze site een stukkie zou staan over bijvoorbeeld twee prullebakkies die vernield zijn OF een stukkie over een zogenaamde topfiguur die er met twee miljoen € vandoor = dat dan het gesprek v.d. dag zal gaan over die prullebakkies BEN IK NOU ZO SLIM OF ZIJN HULLIE ……….

 13. haha die riethorst.ik kan je nu al vertellen dat het niet klopt wat je zegt.erwaren erwat niet thuis hoor.

 14. ongenuanceerde inititatieven roepen vaak ongenuanceerde reacties op. Daar is dit bovenstaande gedoe een heel goed voorbeeld van.

 15. Zielig volk zijn jullie in en in triest als jullie zoveel commentaar hebben op onze groep kom dan een keer langs en bespreek het met ons maar nee hoor daar zijn jullie te lui en te triest voor jullie denken dat je alles met de politie kunt oplossen maarja dat kan niet want de politie en de gemeente zijn een stelletje ongeregeld

 16. Trouwens de vuurwerkhufters zijn opgepakt nou wij waren het dus niet. Het is dus een feit dat jullie gelijk vooroordelen hebben!

 17. Vuurwerkhufters opgepakt, en raad eens onze complete groep was er niet bij betrokken. Ik denk dat de mensen met commentaar nu moeten zien dat niet alle groepen 1 zijn en niet allemaal slecht zijn. Het enige waar we schuldig aan zijn is het onnodig veel gas geven. Maarja de meeste jongens/ mannen kicken op ronkende motoren. Toch onze excuses dat we daar overlast mee hebben veroorzaakt. We zullen er op letten.
  Wij hopen dat het hier een beetje mee opgelost is en dat onze excuses word geaccepteerd.?

 18. @Jongeren: grandioos! Wat mij betreft geaccepteerd.
  En inderdaad zo zie je maar weer dat enige nuance wel op zijn plaats is..

 19. Piet geloof wat je geloven wilt wij zijn het niet van dat vuurwerk. Zo kinderachtig zijn we ook niet. Wel onze excuses voor de overlast met de autos

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven