Bloemen stuurt spoedbrief over Oldenkotte

REKKEN – Burgemeesters van Berkelland en Enschede hebben met enige verbazing kennis genomen van het begrotingsakkoord, waarin het besluit is opgenomen dat tbs-kliniek FPC Veldzicht open mag blijven. “Als Veldzicht open kan blijven, waarom zou dat voor Oldenkotte niet gelden? Immers, Oldenkotte en Veldzicht moesten volgens het regeerakkoord tussen VVD en PvdA om dezelfde redenen sluiten. Kennelijk gaan die redenen nu niet meer op voor Veldzicht en dus is het niet meer dan logisch dat Oldenkotte ook open kan blijven”, aldus de burgemeesters Bloemen en Den Oudsten in een spoedbrief die vanmiddag aan de voorzitters van de fracties in de Tweede Kamer is gestuurd.

Nu afspraken uit het convenant tussen GGZ Nederland en Justitie ( Masterplan DJI) blijkbaar niet meer ter zake doen, ligt het in de rede om de bezuinigingen in de tbs-sector te realiseren door afbouw van de extra capaciteit en niet door het sluiten van goed functionerende instellingen. Hierdoor kan FPC Oldenkotte in Rekken (gemeente Berkelland) open blijven en kunnen ruim 300 banen in de Achterhoek en Twente behouden blijven (Oldenkotte heeft een dependance in Enschede).

“Wij hebben dit in het voorjaar uitgebreid beargumenteerd en ook onze doorgerekende plannen aan u voorgelegd. Wij vragen u met klem en vol vertrouwen, om onze regering hierover te bevragen”, aldus de burgemeesters van Berkelland en Enschede.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Bloemen stuurt spoedbrief over Oldenkotte”

  1. Meneer Bloemen wil graag TBS werknemers behouden en Meneer Scharenborg wil dure werknemers kwijt en goedkope oproepkrachten terug voor Sensire

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven