Buurt schrikt van oude menselijke botten

NEEDE – Buurtbewoners aan de Oudestraat en Nieuwstraat in Neede vinden het geen stijl. Het Kerkplein ligt op dit moment bezaaid met oude menselijke botten. De resten zijn naar boven gekomen tijdens graafwerkzaamheden (herinrichting plein). “Mijn zoon kwam vrijdagmiddag 18 oktober thuis met een bot. Ik schrok me een hoedje. Ze liggen dus gewoon open en bloot voor het oprapen”, zegt een moeder die liever niet met naam genoemd wil worden. Vroeger werden er rondom de Grote kerk mensen begraven. Maar van wie zijn deze botten? Hoe oud zijn ze? Welke voorouders liggen hier begraven? Moeten we niet voorzichtig zijn met deze oude resten? Misschien weet de Historisch Kring van Neede meer over de oude begraafplaats? Laat hieronder een reactie achter!

Deel dit artikel:

18 gedachten over “Buurt schrikt van oude menselijke botten”

 1. toen ik voor 37 jaar geleden nog op de spilbroekschool zat ,hebben ze dat plein ook al een keer op de schop gehad.toen lagen er ook menselijke schedels en botten.dus zo vreemd is dit allemaal niet.

 2. reyer rensmaag

  als er iemand begraven ligt die aan miltvuur gestorven is dan ga je zelf als je het bot in handen hebt alsnog de pijp uit../.

 3. Een beschermde diersoort kan een bouwput vor onbepaalde tijd stilleggen. Als dit daadwerkelijk menselijke resten zijn gaat er toch iets niet goed.

 4. Respectloos. Grote schande. Was de kerk en gemeente niet op de hoogte voor de graafwerkzaamheden. Excuses is op zijn plaats!

 5. Klopt wat Piet zegt, hier word tijdens graaf werkzaamheden de boel afgezet, daar nog nooit gebeurt, keer goed afgraven daar.iets voor de archeologen.

 6. Rond de meeste kerken zijn zoveel mensen begraven dat het bijna onmogelijk is een schop in de grond te steken zonder botten omhoog te halen. Zo bijzonder is dat niet. Maar ze hadden het wel even goed kunnen afzetten. Dat er kinderen aan de sjouw gaan met botten kan natuurlijk niet.

 7. Gemeente Berkelland

  Vandaag wordt er nog gezorgd voor een afzetting rondom de werkzaamheden op het Kerkplein.

 8. reyer rensmaag

  als er botten liggen dan liggen er ook sieraden en andere spullen die door mensen mee genomen zijn hun graf in.

 9. reyer rensmaag

  weet niet of die ertussen liggen hoor.want dan was ik er allang geweest.want wat ik eerder vertelde van die botten en schedels,die namen we gewoon mee naar huis,stond geen hek of niks.we waren kleine jochies en dachten er helemaal niet bij na.

 10. Wat een ophef weer, lekker verder gaan met de inrichting van het plein rondom de kerk. Rond een kerk liggen altijd botten van menselijke resten, dus een normale zaak en je er niet druk om maken.

 11. Dus om ut ouwe marktplein te promoveren tot parkeerplaats pleegt men grafschennis van zeer laag niveau, TIJD VOOR EEN DOORSTART VAN NEEDE i.p.v. berkulland(2005-201?)

 12. Lekker belangrijk, wees blij dat er eindelijk een leuk plein gaat komen. Word neede misschien toch nog een keer wat ?

 13. reyer rensmaag

  Het terein is nog steeds vrij betreedbaar en hier en daar liggen nog steeds botten het hek werk stelt niets voor er staat hier en daar een hek volstrekt onvoldoende.Dat is geen afzeting….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven