Gemeente start pilot met grote zoutkisten

GELSELAAR – Vanmiddag is de sleutel van de eerste zoutkist in ontvangst genomen door Wim Kossink. Hij beheert de zoutkist die staat bij De Klokslag in Gelselaar. Er komen deze winter zoutkisten bij de volgende locaties: Borculo: Oranjerie en Morsmanshof Neede: De Bode, Caeciliënkamp en Henri Dunantweg Gelselaar: Centrum de Klokslag Ruurlo: de Smidse Eibergen: de Huve en Bartelingsgang Geesteren: Kerkplein De gemeente heeft in overleg met de Seniorenraad Berkelland een pilot opgezet waarbij de Seniorenraad en vrijwilligers zich inzetten voor gladheidbestrijding. Het gaat om het lokaal ruimen van sneeuw en het strooien van zout. De gemeente stelt hiervoor tien zoutkisten ter beschikking die op locaties worden geplaatst waar normale gladheidbestrijding met grote strooiwagens niet uitgevoerd kan worden. Voor elke zoutkist is een sleutelbeheerder aangewezen.

De pilot duurt één winterseizoen. Daarna wordt de proef geëvalueerd en wordt gekeken hoe en of we hiermee verder gaan. Het gaat om het ruimen van voetpaden en trottoirs, niet om de wegen. De pilot beperkt zich tot tien locaties, er worden tijdens de pilot geen extra zoutkisten beschikbaar gesteld.  Het zout in de kisten wordt niet uitgedeeld aan inwoners. Inwoners wordt gevraagd om zoveel mogelijk zelf sneeuw te ruimen.

Winters kunnen veel ongemak geven: veel sneeuw en gladde fiets- en voetpaden. Niet iedereen is in staat elke dag zelf te ruimen of zout te strooien. Sommige delen van voetpaden behoren niemand toe en worden dan ook niet geruimd. De Seniorenraad wilde hier iets aan doen en zo is het idee ontstaan. Het college is erg enthousiast over dit initiatief.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Gemeente start pilot met grote zoutkisten”

  1. weer zo’n project waar je voorbaat al van kunt zeggen dat er niet goed over is nagedacht je zou denken dat ze de punten op belangrijke punten zouden zetten.

  2. Deze mensen helpen juist mee dat onze buitendienst medewerkers van gemeente straks worden ontslagen

  3. Nou Karin zo,n vaart loopt dat niet want als het sneeuwt zie je de buitendienst niet om te ruimen want dat is te duur voor de gemeente

  4. Ja, het begint met voetpaden en trottoirs, over een paar jaar komen de wegen er ook bij , dan is de gemeente hier ook mooi vanaf. Dat is nou samen anders.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven