Najaarsnota: Meevaller van 5,5 miljoen

BORCULO – De najaarsnota laat een voordelig resultaat zien van 5,5 miljoen euro. “Een eenmalige meevaller”,  zegt wethouder Han Boer over het resultaat van de najaarsnota van Berkelland. Het resultaat wordt vooral veroorzaakt door zes onderdelen. Er wordt 1,7 miljoen euro minder uitgegeven aan kapitaallasten. Dit heeft alles te maken met de lagere kosten van investeringen, maar ook met het later uitvoeren van investeringen. Er wordt ook 1,7 miljoen euro minder uitgegeven aan de voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit komt deels door aanpassing van het rijksbeleid op de eigen bijdragen en deels door het ingezette beleid van herindicering.

“Verder realiseren we een voordeel van 620.000 euro doordat we geen gebruik maken van prijsindexatie op de producten. Daarnaast realiseren we een voordeel van 420.000 euro doordat we in staat zijn taken die vooruitlopend op de decentralisaties al naar ons toe zijn gekomen binnen de bestaande budgetten en formatie op te vangen.”, aldus wethouder Boer. “Een andere meevaller is de afrekening van de meerjarige aanvullende uitkering op het gebied van sociale zaken over 2012. Dit levert eenmalig 275.000 euro op. Ook de ontwikkelingen bij Hameland zijn voor 2013 beter dan verwacht. Hier verwachten we een voordeel van 250.000 euro.”

Het voordeel is volgens wethouder Boer helaas wel eenmalig. “De voordelen die zich nu voordoen zijn al structureel verwerkt in de begroting 2014. Het voordeel stoppen we in de algemene reserve.”

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Najaarsnota: Meevaller van 5,5 miljoen”

  1. 1,7 miljoen minder uit gegeven aan W.M.O. Schandalig, waar gaat het geld nu naar toe???????????? Mensen krijgen minder uren hulp, terwijl”zij deze toch hard nodig hebben . De thuishulp medewerker werkt zich “te pletter” om haar werk af te krijgen. Het is gewoon topsport wat zij doen. Dan begrijp ik niet als er zoveel geld over is, waarom Dhr Scharenborg de “”Sensire”” medewerkers zo dwars ligt.. Laat hij zijn werk eens een keer goed doen en ervoor zorgen dat de medewerkers overgenomen word door een andere instelling met dezelfde rechten.Een schouderklopje hebben ze niet verdient. Gemeente…. Ik word hier zo moe van.

  2. Heren boekhouders,
    Als het geld nu bestemd wordt voor het Spieker dan hoeven we niet meer met 2 maten te meten(1 meetstok kan naar de kringloop) en hoeven we niet meer zinloos te procederen.
    Zo houden we het Spieker open en wordt Eibergen weer een stralende,gezellige gemeente met veel vertier.

  3. kan dat geld wat zwarver gait nog tegoed hef van de gemeente,ook is worden oet betaald.den man hef er recht op.

    op de barricade veur zwarver gait

  4. Geld over W.M.O. wet??? En iedereen moet uren inleveren!!! Leveren de ambtenaren ook zoveel procent uren in???? Als je nu al hulp krijgt, krijg je b.v. voor een appartement anderhalf uur in de week!!!!! Wat is voor ons land duurder in een bejaardentehuis of drie uur hulp in de week!! Al komt dat weer uit een ander potje!!!!! Help ook het Spieker. Waarom niet verhuren aan startende ondernemers???? Maak evt. afspraken over maximale aantal jaren dat een startende ondernemer er mag zitten. Zou zonde voor Eibergen zijn, dat het Spieker weg moet, omdat U nergens aan mee wilt werken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven