Nieuw Middeleeuws Festijn in Eibergen!

EIBERGEN – Het is nog vroeg om te vermelden maar op 28 en 29 juni 2014 wordt een er een groot Middeleeuws Festijn georganiseerd in de tuinen en weilanden rondom Landhotel De Greune Weide in Eibergen. Er verrijst een enorm middeleeuws kampement waar verschillende re-enactmentgroepen laten zien hoe het was om in de middeleeuwen te wonen en te leven. De uitbaters van De Greune Weide – Martin en Gea Huurneman – slaan hiermee een nieuwe weg in: ”In het verleden hebben we diverse fairs georganiseerd, maar daar zijn er inmiddels zoveel van. Met het organiseren van een Middeleeuws Festijn hopen we een nieuwe groep bezoekers aan te trekken.” Landhotel De Greune Weide is prachtig gelegen in het buitengebied van Eibergen. Volgens Laura Abbink – drijvende kracht achter het Middeleeuws Festijn – een perfecte locatie.

”We hebben dan wel geen kasteel, maar we liggen wel dichtbij de bossen. Bovendien hebben we veel ruimte. Er hebben zich inmiddels al drie re-enactment groepen aangemeld, maar er is nog ruimte voor meer groepen. We willen graag dat het een festijn wordt waar bezoekers ook echt door de kampementen heen kunnen lopen en gesprekken kunnen voeren met het middeleeuwse volk, de ambachtslieden en de ridders. Naast de re-enactment groepen is er ook ruimte voor middeleeuwse muziek, riddergevechten, boogschutters en andere prachtige demonstraties en shows. Ook zijn er over het hele terrein speciale activiteiten voor kinderen en is er een gezellige markt.”

Het streven is om van het Middeleeuws Festijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Laura vervolgt: ”We willen het evenement de komende jaren verder uitbreiden met bijvoorbeeld toernooien. We denken dat dat kan. We krijgen veel hulp van De Ridders van de Achterhoek. Ook van andere bedrijven en particulieren krijgen we al veel hulp aangeboden. Maar daarmee zijn we er nog niet. De komende tijd gaan we actief op zoek naar bedrijven die bijvoorbeeld een spectaculair onderdeel willen sponsoren. Maar ook andere giften – financieel of in natura – zijn welkom. Daarnaast zijn we nog op zoek naar standhouders die met hun producten op de markt willen staan. De nadruk moet daarbij liggen op oude ambachten, streekproducten, hobby’s en natuurlijke producten.”

Landhotel en Restaurant De Greune Weide heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van overnachten, vergaderen en activiteiten. ”Wij hebben een aantal sfeervol ingerichte hotelkamers, een suite en een aantal tuinbungalows. Daarnaast hebben wij een restaurant met een uitgebreide kaart die per seizoen verandert. Zo beginnen we binnenkort met de wildkaart. Het restaurant is trouwens niet alleen voor onze gasten bedoeld, maar voor iedereen die graag voor een leuke prijs lekker uit eten wil”, aldus Martin. Zijn vrouw Gea vult hem aan: ”Ook voor een vergaderarrangement, een High Tea, een brunch, een warm en koud buffet of een barbecue kunnen mensen bij ons terecht. Daarnaast heeft Laura voor groepen, families of buurten leuke activiteiten opgezet zoals ‘Highland Games’, ‘Wie is de spion’, klootschieten en boogschieten.”

Meer informatie? Re-enactmentgroepen, standhouders en bedrijven die willen bijdragen aan het Middeleeuws Festijn kunnen zich aanmelden via [email protected]. Meer informatie over het Middeleeuws festijn vindt u op: www.degreuneweide.nl

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Nieuw Middeleeuws Festijn in Eibergen!”

  1. heb er kei veel zin in om mee te helpen, het wordt vast en zeker een geslaagd weekend, aan laura zal het niet liggen, die doet er moeite zat voor , toppy meis xxx

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven