Nieuwe wildspiegels maken weg veiliger

EIBERGEN – De Deventer Kunstweg en de Vredenseweg zijn sinds donderdag een stuk veiliger. De Wildbeheereenheid Rekken en omstreken heeft langs de wegen nieuwe wildspiegels geplaatst om de verkeersveiligheid te vergroten. Gerrit Stomps namens de WBE: “De gemeente heeft alle WBE’s in Berkelland gevraagd waar de spiegels het hardst nodig zijn. Bij ons zijn de meeste wildaanrijdingen aan de Deventer Kunstweg – vanaf loonbedrijf Bleumink tot aan de Bruininkdijk – en aan de Vredenseweg – vanaf de grens tot aan café Overkamp.” De spiegels moeten reeën en ander wild afschrikken waardoor er minder aanrijdingen plaatsvinden. De leden hebben in totaal twintig spiegels geplaats. Ze hopen dat de gemeente nog meer geld beschikbaar stelt zodat andere wegen ook aangepakt kunnen worden. Jaarlijks worden er in Eibergen en Rekken ruim 50 reeën doodgereden.

Foto’s NUB:
[nggallery id=4106]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuwe wildspiegels maken weg veiliger”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven