Postduiven moordenaar actief in Eibergen

EIBERGEN – Ingezonden door G.J. Wielens bestuurslid van de Sportvliegers: ”Hierbij een foto van de watertoren in Eibergen waar op dit moment drie slechtvalken hun toevlucht hebben gezocht. Ook  is er afgelopen zomer een nest met drie jongen groot gebracht. Het aantal ringen die onder de water toren zijn gevonden is al over de zestig gestegen (allemaal geringde postduiven die gepakt zijn door de slechtvalk). Begonnen 1 februari en tot 1 september van dit jaar. De Heer Hengeveld heeft inmiddels al weer wat ringen gevonden. Dit is nog maar een topje van de ijsberg. De meeste mensen weten niet wat zo’n vogel aanricht. Het is een ware ramp onder de duiven liefhebbers. De heer Bomers voorzitter van de Sportvliegers in Eibergen had duiven mee op een vlucht van 500km. Een kwam er de zelfde dag niet terug en de andere dag werd de ring onder de toren door hem zelf gevonden.”
[nggallery id=4114]

Deel dit artikel:

24 gedachten over “Postduiven moordenaar actief in Eibergen”

 1. Ja dat is de natuur, of moet die slechtvalk er nu aan geloven omdat de duivenhouders hier niet blij mee zijn? Wat is de boodschap van dit verhaal?

 2. Frederik Puntdroad

  Tja, zo werkt de natuur nu eenmaal, daar doe je niets aan.

  Maar zal nu hengelsportvereniging ’t voorntje ook een ingezonden brief sturen i.v.m. de reigers die de vissen op eten ?

 3. Tja, moet je maar geen duiven melker worden.
  Visser klagen toch ook niet over reigers, of snoeken die de vissen opeten ?

  Slechtvalk afschieten is ook geen oplossing,
  Dat is nu eenmaal de natuur. De Slechtvalk hoort nu eenmaal in de natuur, net als duiven.

  Ik snap ook de boodschap niet, ………..

 4. Mooi toch die slechtvalken, laten we blij zijn dat we die hier nog hebben.
  Duiven zijn er hier zat.

  Maar mochten de slechtvalken nu spoorloos verdwijnen, dan weten we waar we de daders vermoedelijk kunnen vinden.

 5. De boodschap van dit verhaal is, dat bij de watertoren een populaire losplaats is voor africhting van postduiven. De duivenmelkers moeten hier rekening mee houden. Ik ben zelf een duivenliefhebber uit Enschede die daar ook altijd de duiven los laat.

  En natuurlijk vang je slechtvalken zo in de natuur wat Frank hierboven schrijft.

 6. Wat is de toegevoegde waarde van dit nieuwsartikel.
  Laatste tijd veel onzin berichten op dit medium die het vermelden niet waard zijn.

 7. handen af van de slechtvalk laat de natuur z,n gang gaan
  jammer dan van die paar postduiven iedereen moet eten zo ook de slechtvalk

 8. Voor de duidelijkheid, de redactie heeft dit item niet geschreven het is een ingezonden mail.

 9. Wolters M@ DAT IS JUIST DE CHARME VAN DEZE SITE. IK KIJK DAGELIJKS MAAR ERVAAR HET NIET ZO. PRIMA SITE GA ZO DOOR!

 10. Ja……Dit heet dus de natuur.
  De slechtvalk heeft ook voedsel nodig om te overleven, dus als er een postduif voorbij komt, dan kan die ook het slachtoffer worden.
  Jammer voor de duivenmelker, maar zo gaat dat nu eenmaal…

 11. Wat is natuur, drie slechtvalken in een nestkast op een watertoren??? En het zijn natuurlijk niet alleen maar postduiven, lijsters, spreeuwen, scholeksters, plevieren enz. allemaal vogels die het steeds moeilijker krijgen in onze natuur.

 12. er komen er steeds meer rovers bij
  niet alleen roof vogels maar ook steenmarters enz
  en maar beschermen die zooi!!

 13. Gewoon de natuur zijn gang laten gaan, vraag me echt af wat nu de boodschap is van dit verhaal… misschien de postduiven op een zelfverdedigingscursus sturen…. Het is jammer voor de duivenmelkers, kan aan de ene kant het wel voorstellen hoe zij het vinden, maar het is gewoon de NATUUR en zo gaat het eenmaal, helemaal niets aan te doen… of de duiven lekker binnen laten zitten, schijten ze de was ook niet onder van de buren…

 14. @de redactie, er staat toch echt bij het bericht: Door de redactie op 13-10-2013

  Zet dan de naam van de inzender erbij.

 15. Dit artikel is wel geinig. Maar het heeft een zinloos doel. Nu is het probleem bij de watertoren. Volgende week is het de kerktoren in Zwilbroek. Je komt die vogels nou eenmaal overal tegen. We moeten genieten van die valk. Ik ga toch ook niet klagen over al die postduiven, die zijn ontsnapt, die onze balkonnetjes, daken en auto’s vol schijten. Word daar rekening mee gehouden? De stank die bij mensen over de schutting komt? Ik weet dat lang niet alle postduif houders zo zijn, maar wel heel erg veel.

  Laat deze slechtvalken lekker met rust. Want volgend jaar is het de wolf en dan de Havik. Dit is een doelloos verhaal.

 16. jammer dat zo gereageerd wordt.

  Voor de niet dieven liefhebbers,als het jullie kat of hond was wat dan!!!????

  De natuur moet je de gang laten gaan daar ben ik het mee eens.

  Maar weet ook wat het voor een duivenliefhebber is om zijn duiven te verliezen.

  Het is de zelfde hobby als voetbal een voetballer met een gebroken been klaagt ook,of een vissen die zie dat wij rare dingen bij zijn visplaats doet dus kraak het niet zo af.
  En in al die hobby zit veel liefde en geld.!!!!!

 17. De duifjes ergens anders loslaten.. en de valk met rust laten!! klaar is kees!! Duiven zijn er al meer dan genoeg.. ze schijten me dagelijks de schone was onder en ook mijn tuinmeubels zijn regelmatig het doelwit van deze nutteloze schijters,, tot nu toe helpt vuurwerk om ze af te schrikken maar volgens mij worden ze inmiddels lawaaidoof!! Misschien moet ik ook eens aan valkje aanschaffen 😉

 18. Duivenmelkers zouden juist blij moeten zijn met deze ontwikkeling. Het gaat hier namelijk om natuurlijke selectie, ik neem aan dat Darwin bij U als duivenmelker en kweker bekend is. Deze roofvogels zoeken meestal de gemakkelijkste prooi, wat rest is dat de rest van uw vogels sneller en wendbaarder worden en dit is toch wat u wilt? Deze vogels hoeven toch niet echt meer post te bezorgen, maar zo snel mogelijk van A naar B vliegen.

 19. Berkellandje, jij maakt vergelijkingen met een hond of kat. Beetje domme vergelijking. Ik neem aan dat je duiven hebt. Maar komen die ’s avonds ook bij jou lekker kroelen? Wat Rik zegt is volgens mij helemaal terecht, maar wel een kanttekening, dat honden bezitters ook wat aan het geblaf van honden moeten doen. De duivenmelkers wat aan de stank. Voor de rest is het gewoon puur natuur, kun je niks aan doen, behalve verhuizen.

 20. Wat blijkbaar veel mensen zich niet realiseren is, dat veel roofvogels zich niet meer beperken tot jagen in de ¨natuur¨. Het is triest om te zien, wanneer je duiven in je eigen tuin gepakt worden door een roofvogel. De natuur loopt hier en daar toch wat scheef. De verdraagzaamheid van mensen wat betreft dierenliefde blijkbaar ook.Ik ben gek met mijn duiven, ik geef het gelijk toe. En jaaaa, ik heb ook een hond

 21. Als we nu eens de dierenopvangcentra gaan sluiten waar de duif met het zere pootje, de roek met bloed aan zijn snavel en het konijntje met de traanoogjes naar toe gebracht worden omdat het allemaal zo zielig is dan denk ik dat er heel wat minder postduiven gepakt worden. Hopen op een strenge winter waarbij de dierenambulance niet uit kan rukken zou wel eens de oplossing kunnen zijn. De zwakke soort zal als voedsel dienen voor de sterke soort, zoals het hoort.

 22. Ik hoop dat deze roofvogels nog meer van die krengen pakken. Ze kakken alles onder. Als het de was niet dan wel de auto. Bah en als je er wat over zegt. Hoor je het is de natuur.

 23. Moet je maar goede duiven hebben. Over het algemeen pakken ze alleen de mindere, de betere duiven krijgen ze niet snel..
  Dus lekker die valkjes met rust laten, kweek maar een paar nieuwe duiven en stop met dat gejengel.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven