Band ExxBenT is te gast bij café Vally’s

NEEDE – Het wordt een thuiswedstrijd voor de ExxBenT, de nieuwste aanwinst voor dialectrockend Achterhoek. Samen met de ‘jonge honden’ van Bare Knuckle treedt de formatie vrijdag 29 november op bij Vally’s in Neede. Bare Knuckle bestaat nog maar sinds medio 2012 toen drummer Lars Middelhuis en gitarist Wander Vreemann het plan opvatten een bluesrockband te beginnen. Nadat bassist Stijn Middelhuis en zanger/gitarist Hessel Schelfer de gelederen kwamen versterken, bleek al tijdens de eerste repetitie dat de heren die belangrijke muzikale klik hebben. Deze jonge vierkoppige band staat garant voor onvervalste bluesrock met een – zoals ze het zelf noemen – ,,hoog octaangehalte”. Met als voornaamste inspiratiebronnen Jimi Hendrix, ZZ Top, Joe Bonamassa, CCR en Triggerfinger.

De ExxBenT is eigenlijk een oude bekende in een nieuw jasje. Enkele bandleden maakten namelijk jaren deel uit van de roemruchte Achterhoekse dialectformatie de Oxx Band. Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. ,,Maar zoals zo vaak”, zegt zanger Henny Boeijink, ,,kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan.”

Er werd een nieuwe band geformeerd met enkele door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen hebben verdiend bij onder meer de Chaingang, Sixpack en The Marshalls. Net als de Oxx Band maakt ook de ExxBenT dialectrock. ,,Strakke muziek met Achterhoekse teksten met veel show en een vleugje ongein”, zoals ze het zelf noemen. Er is eigenlijk nog maar weinig dat herinnert aan de legendarische Oxx Band.

,,We vormen een geheel nieuwe formatie. Al zal het publiek er ongetwijfeld nog wel wat van merken dat twee van ons jarenlang deel uitmaakten van de Oxx Band. Die afkomst zullen we zeker niet verloochenen. We zullen dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de weg timmeren. Waren we met de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities. Oxxiaanse optredens, maar dan in een ander jasje.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Band ExxBenT is te gast bij café Vally’s”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven