(Grens)pomphouders gaan actie voeren!

EIBERGEN – Is bovenstaande foto het lot van de grenspomphouder? ‘’Het lijkt allemaal extreem maar zo is het wel’’, zegt pomphouder Theo Geurts uit Eibergen. In 2014 wil staatssecetaris Frans Weekers weer een accijnsverhoging invoeren. Geurts: ‘’Reden tot grote zorg, we zien nu al dat veel mensen in Duitsland gaan tanken. Met de aanstaande accijnsverhoging wordt dat alleen maar meer. We kunnen straks ons hoofd niet meer boven water houden. Met als gevolg dat we waarschijnlijk de pomp moeten sluiten.’’ Honderden grenspomphouders uit Nederland (waaronder Theo Geurts) zijn het zat en maken maandag 2 december letterlijk en figuurlijk een vuist richting Den Haag.’’ De ondernemers gaan naar Den Haag om hun zorg te delen. “We zorgen er onderweg voor dat heel Nederland ons kan zien.’’

De actievoerders uit het oosten verzamelen zich ’s morgens bij een tankstation langs de A18. Van daaruit rijden ze met gepaste snelheid richting Utrecht en daarna naar Den Haag. “Dit is de enige manier om Nederland wakker te schudden.’’ De actie wordt bijgewoond door pomphouders uit Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg. Niet alleen de pomphouders in de grensstreek worden getroffen door de maatregel, supermarkten, slijterijen, en tabak- en gemakszaken hebben straks ook flinke strop.

Met de actie hopen pomphouders dat de politiek wakker wordt geschud. Theo: ‘’Dertig jaar lang, zeven dagen per week, zestien uur per dag, Weekers/regering bedankt! Deze actie doen we voor elke autobezitter in heel Nederland.’’

Deel dit artikel:

17 gedachten over “(Grens)pomphouders gaan actie voeren!”

 1. Ik Doe ook m’n boodschappen bij de buren (Duitsland), en tank daar dan ook gelijk.. Maar dat is alleen door Den Haag veroorzaakt.
  en NA 1 Januari ga ik alleen NOG eer daar kopen.

 2. Prima actie, vastzetten is het enige wat helpt. Er wordt alleen maar door de politiek naar de randstad gekeken.

 3. Misschien kunnen dan de werknemers in de zorg, de bejaarden, het onderwijzend personeel, de mensen in de bouw, de werklozen etc etc etc zich bij jullie aansluiten en in Den Haag de ondergang van Nederland bezegelen! Hoe krijgen ze het voor elkaar om een land in 3 jaar naar de knoppen te helpen!????

 4. heerlijk dat jullie actie gaan voeren het is bij de wilde spinnen af in dat nederland als maar duurder en duitsland scheelt 20 euro cent dat hij daar goedkoper is bij de shell in kleve nog wel
  succes gewenst.

 5. Maak een facebookpagina aan en bied de likes ook aan, Want denk dat je dan wel heel veel bijstand hebt.

 6. Nee deze actie is niet voor elke autobezitter maar voor eigen portemonee!! En dat mag hoor maar zeg het dan ook.

 7. drankwinkels en shagwinkels en pompstations zijn toch regelrecht belasting kantoren geworden zo veel belasting moeten wij betalen op gewone producten,
  Ze moeten zich dood schamen in denhaag,

 8. Als alle mensen Boodschappen gaan doen in hun eigen omgeving dan was dat voor alle ondernemers beter niet alleen bij de pomp, maar ook de bakker in het dorp , de slager , de groenteboer , iedereen in zijn eigen buurt al is het een paar cent duurder , we zijn er ook zelf schuldig aan , het is ook een kwestie van gunnen koop jij bij mijn koop ik bij jou , zo was het vroeger , en zo zou het nu ook weer moeten zijn !!!!!!

 9. Als Theo en de zijnen toch in het Westen zijn laat ze dan ook even bij oliemaatschappijen aan gaan om iets aan de woekerwinsten en bonussen te doen.Wellicht kunnen ze ook het kwartje van Kok meenemen!Als ze dan toch aan het goeddoen zijn:haal ook even bij de pensieonfondsen de inflatiecorrectie van de laatste 5jaar op.Ik tank zelf bij een Berkellandse ondernemer met bediening 5ct. goedkoper dan bij Theo;Werkt hij 20 uur per etmaal? Of toch een kleinere auto?

 10. Gerrie, volgens mij heb je het niet helemaal begrepen. In Duitsland tanken, sigaretten halen en andere boodsschappen, zijn daar een stuk goedkoper. Ik gun Theo het ook wel, maar als het in Duitsland kom, zoals een paar keer per maand, ben ik toch een dief van mijn eigen portomonee????

 11. Ja Rik dat is het probleem !!. We hebben, ik ook, last van het doorgeschoten Ik denken. Als wij straks voor een pakje boter even naar Enschede willen moeten wij vooral zo doorgaan. De gemeente Berkelland en de Rabobank geven het “goede” voorbeeld.

 12. Ronald, wat boeit dat nou waar Theo zijn boodschappen haalt. Het gaat erom, dat onze accijnsen veel te hoog zijn en die na beneden moeten, wil je een keer uit de economische crisis komen. Ga iets lager zitten, dan Belgie en Duitsland en ze komen hier. Op den duur leverd dat veel meer op, dan nu met hoge accijnsen.

 13. Ja ik tank er zelf nooit omdat het goedkoper kan in berkelland en duitsland soms.
  Wij gaan wel twee keer per week daar broodjes en snacks halen vanaf mijn werk
  En als je dan ziet hoe druk het daar is!
  Gratis kopje koffie , niks mis mee
  Zijn dikke auto gun ik hem van harte, neem aan dat deze betaald is en hij er 7 dagen in de week voor werkt
  Altijd bezig in en om de zaak.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven