Grote politiecontrole bij garage Grooters

EIBERGEN – De politie heeft vrijdagavond – in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland – een grote politiecontrole gehouden langs de N18 in Eibergen. Agenten stonden er niet om hun bonnenboekje vol te schrijven. “We wijzen de weggebruikers liever op hun veiligheid”, zegt wijkagent Hergert Menkhorst. Er is vooral gecontroleerd op defecte verlichting en alcohol. De parkeerplaats van garage Grooters werd gebruikt als ‘controleplaats’. Politie Berkelland kreeg tijdens de controle hulp van de collega’s van het verkeershandhavingsteam. Een medewerker van bandenservice Vermeulen en de eigenaar van Grooters uit Rekken repareerden de defecte lampen. In totaal moesten 227 bestuurders blazen. Één persoon had teveel gedronken. Daarnaast waren er diverse bekeuringen voor voeren mistlicht en het niet dragen van een gordel. Ook zijn er toonbriefjes geschreven.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4164]

Deel dit artikel:

17 gedachten over “Grote politiecontrole bij garage Grooters”

 1. Hoe zo is dit een lul verhaal , vanavond gecontroleerd verlichting in orde , alleen geen rijbewijs bij me, boete 97,00 euro.

 2. verlichtingscontrole dit moet nog meer gebeuren vanavond tussen Enschede en neede zeker 6 auto,s de verlichting niet in orde dit is zeer irritant vooral wanneer ze te hoog staan of 1 hoog en de ander doet bijna niks ik zeg goed bezig

 3. Als je geen rijbewijs bij je hebt dan kun je alleen jezelf dat verwijten. Iedereen weet dat je dat ding altijd bij je moet hebben. Dom, dom, dom.

 4. Nou Bromsnor wat heeft een niet bij je hebben van een rijbewijs te maken met de veiligheid en in deze tijd van de IT kunnen zij best wel opvragen of de persoon een rijbewijs heeft.

 5. heet de korpscommandant daar misschien ook Grooters , lekker makkelijk meteen lampje vervangen of een bandje vanVermeulen

 6. @ rene, uit ervaring weet ik dat je zo’n bekeuring alleen krijgt als je helemaal niks aan identificatie bij je hebt. Dus ook geen paspoort of id kaart.
  Hoe moeten mensen weten als er wat gebeurd wie je bent?

 7. Dat betekent 0 Euro boete wanneer je hem wel gewoon bij je hebt.

  Elke automobilist weet toch dat je je rijbewijs, of in ieder geval je ID-kaart of paspoort bij je moet hebben.

  En het allereerste wat je verteld wordt bij je allereerste rijles is………….: Gordel om! Zo dom als je daar een bekeuring voor krijgt!

 8. reyer rensmaag

  Agenten stonden er niet om hun bonnenboekje vol te schrijven. “We wijzen de weggebruikers liever op hun veiligheid”, zegt wijkagent .Dan lijkt mij die uitspraakt lichtjes over dreven wij staan hier niet om terwijl zij het toch doen.//

 9. vorige week nog aangehouden, ook zonder rijbewijs, en krijg honderd euro toe !. Hebben ze de regels dan per 1-11-13 aangepast.

 10. Alle boetes kun je voorkomen door de boel in orde te hebben, en daar zorg je zelf voor.
  Dus boetes zijn alleen aan je zelf te wijten….

 11. Natuurlijk staan ze daar wel om hun bonnenboekje vol te schrijven ,anders hadden ze wel een waarschuwing gegeven.

 12. Geen probleem met zulke acties. Gisteren zelf van de weg gehaald onderweg naar Enschede. Enige minpunt was het wachten, omdat men niet genoeg mankracht had. Even later werd niet elke automobilist meer van de weg gehaald.

  Netjes autopapieren en rijbewijs (heb ik altijd bij me) gepakt en toen wachten tot men tijd voor me had. Ondertussen Roy nog gevraagd of deze controle aangekondigd was en na een kort gesprek met de dienstdoende agent en het tonen van mijn papieren kon ik verder. Verlichting geloofde hij wel gezien de leeftijd van de auto.

  Ik heb zelf veel auto’s gezien waarvan de verlichting echt bagger was. Terecht dat deze van de weg worden gehaald.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven