”NyStaete Group koopt huize de Kamp”

NEEDE – Burgemeester en wethouders van Berkelland zijn van plan om havezate ‘Huize de Kamp’ in Neede te verkopen aan de NyStaete Group B.V. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, die daarover zijn wensen en bedenkingen kan uitspreken. Dit is het resultaat van de openbare biedingsprocedure.

De Nystaete Group B.V. is van plan om in het complex een centrum te realiseren voor management- en leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. In de havezate worden opleidingen en trainingen aangeboden, conferenties gehouden, vergaderingen en meetings belegd en workshops gehouden. Ook is er gelegenheid voor huwelijksvoltrekkingen, fairs, recepties, bedrijfs- en personeelsfeesten. wordt verbouwd en de boerderij wordt vervangen door twee kleinere gebouwen. De gemeentelijke monumentenstatus van de boerderij wordt daarvoor ingetrokken, onder de voorwaarde dat de bestaande gebinten worden hergebruikt. De twee nieuwe gebouwen worden rondom de eeuwenoude Bentheimer waterput gesitueerd, zodanig dat er een binnenplein ontstaat.

De koopprijs voor het complex Huize de Kamp is 100.000 euro met daarbij de verplichting om de verbouwplannen te realiseren. Burgemeester en wethouders zijn erg blij met het plan voor Huize de Kamp. Het is een positieve impuls voor de Needse en Berkellandse gemeenschap en draagt bij aan het behoud van de havezate, nu en in de toekomst.

De NyStaete Group wil zo spoedig mogelijk een informatiebijeenkomst houden voor de buurt over het nieuwe gebruik van Huize de Kamp, vooruitlopende op een planologische procedure.

Deel dit artikel:

17 gedachten over “”NyStaete Group koopt huize de Kamp””

 1. Eindelijk een mooie bestemming voor Huize de Kamp. Nu maar hopen dat het niet alleen besloten feestjes worden. Het is een prachtige locatie voor toeristen en Needenaren die even willen uitblazen.

 2. Dus een mooie Haverzate met 2 mooie boerderijen erbij, word hoogst waarschijnlijk een mooie haverzate, met 2 moderne gebouwen, waar je straks de hoofdprijs voor betaald, wil je het afhuren. Zoek ff verder gemeente, jullie pakken alles al af. Voor een paspoort moeten we al naar Borculo. Straks moeten we voor huwelijken ook nog eens, omdat jullie niet hebben nagedacht, wat dit dus gaat kosten en wat de inwoners moeten betalen aan de inversteerders. Laat HUIZE DE KAMP ZOALS HIJ NU IS AUB!!!!

 3. veel ondernemers willen ook graag hun onroerend goed verkopen. vaak gaat dit niet door omdat de koper een andere bestemming wenst en de gemeente hier niet in mee wil denken…

  hoezo 2 nieuwe gebouwen? dat kan/mag vergunningstechnisch helemaal niet!

  wederom meet de gemeente met meer maten!

 4. Had ik maar geweten dat De Kamp slechts 100.000 euro kost. Een weggeefprijs! Dan had dat hele gedoe over de verkoop/aankoop een paar jaar korter geduurd (dat was financieel veel beter geweest voor Berkelland) en had ik het allang gekocht! 🙂

 5. Het is nog geen Sinterklaas!! Laten we hopen dat onze vertegenwoordigers in de raad even wakker blijven.Er komen weer gemeenteraadsverkiezingen aan hier zijn stemmen te halen.LAAT U HOREN DAAR IN DE RAAD.Wij zijn toch niet gek.

 6. Huize de Kamp laten zoals hij nu is? Wat een dom gezwets. Dat ding staat nu te verpauperen en niemand heeft er wat aan. Wees blij dat iemand er in wil investeren. Jeroen, als je had willen kopen, waarom heb je dat dan niet gedaan? Waarschijnlijk omdat je niet een miljoentje hebt liggen om het te verbouwen.

 7. Herman, dit is het achterste van de tong laten zien? Hopen toch dat het geen sprookjes kasteel word? Dit slaat nergens op, hoe de gemeente nu bezig is. Laat Haverzate de Kamp in stand, desnoods niet verkopen, want dat is al achterlijk

 8. Hoop dat hier veel verzet tegen dient, gemeente verkoopt maar, krijgen een waardeloos plein voor terug en verder ho maar, waar is de nieuwstraat???? Weg gevallen onder het smet wat de nieuwstraat heet!!!!

 9. Ik heb genoeg gezien en gehoord. Neem maar eens een kijkje naar zijn video op tube genaamd “Get connected”
  Ik zal een paar tips geven over deze video, waardoor men toch een beter plaatje krijgt.
  De video toont
  -Abyssian Lines ( geometry )
  -Paard ( danites, dan of Don-Keys van het land van Nod
  -Natuurlijk zien we “Alice in Wonderland…Doet me direct denken aan operation ice cube & Alice van CERN..

  Ik heb er zelfs wel een liedje voor gevonden, zeer bekend bij de ietswat oudere. Maar als men de tekst goed luistert, weet je wat ik bedoel. Want ook alice volgde het konijn!

  http://www.youtube.com/watch?v=WANNqr-vcx0

  Don’t chase rabbits!!

 10. Wijziging bestemmingsplan mag toch hopen dat de aangrenzende ondernemers niet in hun bedrijfsvoering gehinderd worden omdat er een terras voor “top” managers gecreeerd wordt op een eiland.
  Als ik alles zo lees in de media bekruipt mij het idee dat onze berlkellandse politici op een eiland leven.

 11. De NyStaete Group is niks anders dan een investerings maatschappij dus handel puur uit commercieel belang.
  Ze hebben dankbaar gebruik van gemaakt dat de gemeente met de Huize de Kamp in de maag zit dit laatste blijkt wel dat het college de monumentenstatus heeft laten vallen een beetje architect had wel wat kunnen creëren zonder het het laten vallen van de status.

 12. Dank je wel Han, hier zijn we dus ook vanaf. Broddelwerk van deze niet capabele wethouder. Verkiezingen zullen deze mensen afstraffen.vót met ń próttel.

  Allaaf.

 13. Herman | 28-11-13 | 00:18 geen miljoen maar 1/10 van een miljoen.

  1.000.000,- is een miljoen

  Huize de Kamp is verkocht voor 100.000,- ( inclusief vergunning en bestemmingsplan wijzigingen)

 14. Schande! Bestemingsplantechnisch kan dit helemaal niet. Als een ondernemer zijn onroerend goed wil verkopen en “’t past niet” moet hij ’t maar houden (zie de hele Nieuwstraat, Mol, Niessink, de Halve Maan, allemaal onverkoopbaar), als ’t de gemeente maar uitkomt kan er in één keer weer van alles. Pure willekeur!
  Dat nieuwe plein is mooi geworden alleen zitten er geen ondernemers met uitstraling omheen, een zorgrestaurant met het terras aan “de verkeerde kant” een tandarts en verder eigenlijk niets wat een plein nodig heeft. Het lijkt wel mooi maar je hebt er niets aan, (niets meer dan aan het oude plein op de marktstraat). Wanneer men het had ingericht net als ’t Hemelmanplantsoen was men met een fractie van de kosten klaargeweest….. Wat moeten we met die parkeerplaats van ten Hoopen aan de Nieuwsstraat, door de gemeente gekocht “ter verfraaiing van de straat” ik vraag me af hoe…. Gemeent verkwist stelselmatig ons geld….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven