Sint en pieten veilig aan wal in Berkelland

tn_dscn1128-r26EIBERGEN/NEEDE – Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagmiddag veilig aangekomen in Berkelland. De tocht van Groningen naar Berkelland verliep volgens de sint soepel. De goedheiligman zette als eerste voet aan wal in Eibergen. De kindervriend kwam aan met de Berkelzomp. Honderden kinderen stonden de sint op te wachten. Wethouder Fred Mulkens deed namens de gemeente het woord. Na een tocht door het centrum ging de sint richting Neede en Borculo. In Neede werd hij welkom geheten op het nieuwe plein. ”De naam van het plein is ook al bekend. Het sinterklaas en pietenplein”, grapt de burgemeester Hein Bloemen. Voor de burgervader was dit de laatste intocht. In Borculo werd sinterklaas ontvangen bij het gemeentehuis. Kinderen in Ruurlo moeten nog een nachtje wachten. Zondagmiddag wordt daar de intocht gevierd. Reporters van NUB waren de hele dag op pad om foto’s en video’s te maken (zie hieronder).

Heeft u ook mooie foto’s? Mail ze dan naar de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl ([email protected]). De mooiste foto wordt beloond met een mooie prijs!

Foto’s Truus Stotteler (Eibergen):
[nggallery id=4200]

Foto’s Wim Stevenhagen (Neede):
[nggallery id=4204]

Foto’s Wendy Ketterink (Eibergen):
[nggallery id=4201]

Foto’s Marzena Klimek (Eibergen):
[nggallery id=4202]

Foto’s mevrouw Mekkelholt uit Losser (Eibergen):
[nggallery id=4205]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Sint en pieten veilig aan wal in Berkelland”

  1. Geweldige presentatie en intocht van Sinterklaas en pieten vandaag. Deze Sinterklaas had een geweldige uitstraling (2012

  2. In Eibergen schitterende intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Ook de hoogwerker erbij was erg mooi.
    Genoten en denk heel veel mensen, gezien de drukte.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven