Vleermuislampen sieren Neede in donker!

tn_20131115_185044NEEDE – Geen enkele gemeente in Nederland heeft het: vleermuis-straatverlichting. De gemeente Berkelland pronkt sinds vrijdagavond 15 november met de primeur (zie foto’s en video). De exclusieve verlichting werd tegen 19.00 uur getest en aangesloten op het net. Dit gebeurde onder toeziend oog van meerdere ambtenaren en een wethouder. ”De vleermuizen worden geprojecteerd op het nieuwe plein. Het zijn led-lampen met daarvoor een speciaal glaasje”, zegt wethouder Han Boer. Zaterdagavond – tijdens de opening van het plein – kan iedereen de vleermuizen met eigen ogen bewonderen. Tegen 18.00 uur staan de lampen aan. Landschapsarchitect Roel Vogelzang kwam tijdens het inrichten van het nieuwe marktplein met het idee naar buiten. De gemeente vond het een geweldig plan. De unieke lampen zijn gemaakt door ontwerpbureau Sacon uit Zwolle.

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=4198]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Vleermuislampen sieren Neede in donker!”

  1. dit en de vlearmoes van geerdink bunt wal de mooiste dingen an het plein.het plein zelf is een totale mislukking met den snelweg ertussen deur.

  2. hoezo zeurpiet.als het goed is het goed ,is het niet goed mag dat ook gezegd worden.het is gewoon een aanfluiting die weg ertussendoor.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven