Brandweer tekent convenant met Vreden

EIBERGEN – Op vrijdag 6 december wordt een convenant ondertekend tussen Stadt Vreden (D) en brandweer Achterhoek Oost voor grensoverschrijdende samenwerking van de brandweer. In het gebied direct aan de grens zullen post Ammeloe en brandweer Eibergen gezamenlijk optreden. Hiermee kan men de bewoners aan de grens snelle en adequate hulp bieden. De beide brandweren oefenen al jaren samen en zullen dat nu bij daadwerkelijke inzetten gaan toepassen. Feuerwehr of brandweer: beiden helpen u graag.

De brandweren van Suderwick en Dinxperlo en ook Südlohn (Oeding) en Winterwijk werken ook al sinds jaren op gelijke wijze samen. Het nieuwe convenant is nu voor het gebied rond Ammeloe en Eibergen. Maar verdere samenwerking tussen de vrijwillige brandweer Vreden en brandweer Achterhoek Oost zal volgen. De post Ammeloe is verantwoordelijk voor alle inzetten in de dorpen Ammeloe, Wesker en delen van Köckelwick.

Met het nieuwe convenant van 6 december wordt de samenwerking geregeld. Vanaf dan worden zowel Ammeloe als Eibergen in het grensgebied gealarmeerd. Bij incidenten in het grensgebied, brand of ook ongeval, zal daarmee in de toekomst de tijd tot het ter plaatse komen van de hulpdiensten worden verkort, krachten worden gebundeld en de situatie daarmee aan beide zijden verbeterd.

Binnen het nieuwe convenant zal ook nog meer samenwerking in de toekomst tussen Vreden en Brandweer Achterhoek Oost mogelijk zijn.

Eerdere bericht: Internationale brandweeroefening succes

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven