Fysio Eibergen heeft keurmerk ontvangen

EIBERGEN – Fysio Eibergen heeft sinds kort het keurmerk HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) behaald. Wat houdt het keurmerk in? Dat de patiënt centraal staat. Duurzame kwaliteitsverbetering, onafhankelijk en betrouwbaar zijn andere begrippen binnen het keurmerk. Een praktijk met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, de patiënt staat centraal en er wordt continu aan verbetering gewerkt van de zorg- en dienstverlening.

Wat betekent dit voor de patiënt? Dit keurmerk en dus Fysio Eibergen biedt een basisgarantie voor kwaliteit. Fysio Eibergen is zodanig georganiseerd dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de patiënt staat centraal. Patiënten- en cliëntenorganisaties ondersteunen praktijken die HKZ gecertificeerd zijn.

De toetsing heeft in oktober plaatsgevonden door een externe instantie waarbij gekeken is of Fysio Eibergen voldoet aan de vooraf opgestelde hoge kwaliteitseisen. Gedurende een hele middag is er gekeken of alles in de praktijk up to date is. Hierbij wordt gekeken naar de bijvoorbeeld de aanwezigheid van informatie in de wachtruimte omtrent de gang van zaken in de praktijk; hoe kan een patiënt zich aanmelden, welke specialisaties zijn er aanwezig. Daarnaast wordt er streng gekeken naar de verslaglegging van elke fysiotherapeut over de behandeling van de patiënt. Zijn alle medewerkers wel gekwalificeerd? Is er een noodplan aanwezig bij calamiteiten. Waar kan een patiënt zijn eventuele klachten en/of verbeteringen melden en wordt hier daadwerkelijk iets mee gedaan. Kortom, alle zaken in en rondom de praktijk van Fysio Eibergen zijn uitvoerig gecontroleerd.

Het behalen van het keurmerk is de eerste stap en is geen momentopname. Om het keurmerk te behouden laat Fysio Eibergen zich jaarlijks extern en onafhankelijk toetsen. Het doel is continue verbetering van zorg. ”Wij, als praktijk, zijn erg blij met het behalen van dit keurmerk. U als patiënt weet dus dat u bij Fysio Eibergen met kwaliteit behandeld wordt en dat u centraal staat. U kunt bij ons terecht voor fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manueeltherapie, klachten komend vanuit de bekkenregio, oedeemtherapie, klachten vanuit het kaakgewricht en sinds kort dryneedling.”

Ook is de mogelijkheid aanwezig om te trainen in verschillende oefengroepen. Denk bijvoorbeeld aan Diabetes, Oncologie, Blijf In Beweging met begeleiding bij uw klachten  en fit blijven tijdens de zwangerschap en nadien weer in vorm komen. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen www.fysio-eibergen.nl of bel 0545-472443.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Fysio Eibergen heeft keurmerk ontvangen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven