Oud en nieuw: Veel te doen in Beltrum

BELTRUM – Al enkele jaren kent Beltrum en omgeving de slogan “Oud en Nieuw vier je met SJB”. Van de dagen rondom Oud en Nieuw weet de Stichting Jongerenwerk Beltrum een ware happening te maken. Met de oliebollenactie wordt heel beltrum en omstreken voorzien van heerlijke oliebollen, en de het Glazen Huus verzorgt radio vanuit de Witte Olifant en tegelijkertijd allerlei activiteiten op het Marialplein. In de nacht van 29 op 30 december wordt er door een groep bevlogen vrijwilligers maar liefst zo’n 10.000 oliebollen gebakken. De groep werkt in drie verschillende ploegen, om zo in één nacht het enorme aantal oliebollen te kunnen bakken.

Deegmakers, bakkers en inpakkers allemaal zijn ze van de partij. En dan gaat op maandag 30 december de jeugd langs de deuren om de oliebollen te verkopen. Ook zijn de oliebollen verkrijgbaar in een kraam op het Mariaplein. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de diverse werkzaamheden van SJB.

Zondagavond 29 december is het weer, net als vorig jaar, feest in de Muziektent van het Glazen Huus. Het concept is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. De muzikale avond zal worden om 20.30 uur geopend door het koor Fifteen, die wederom hun medewerking verlenen. “Het was een groot succes vorig jaar daarom willen we graag ook dit jaar weer van de partij zijn. We gaan er weer een mooi feestje van maken”, aldus Jolijn Asschert van Fifteen. De avond wordt afgesloten door de band Complete. Een nieuwe jonge band uit de regio. Deze coverband bestaat uit drummer: Siebe Elijzen (Lichtenvoorde), bassist: Sander Naaijkens (Groenlo), gitarist: Willem te Kronnie (Vragender), gitarist: Glenn Lansink (Lichtenvoorde) en zangeres: Loraine Heutinck (Zieuwent).

“Vorig jaar was ik ook van de partij”, vertelt Sander Naaijkens, “toen nog met mijn andere band. Het was erg gaaf om hier op te treden. Toen Sander Esselink (Glazen Huus) mij weer benaderde was ik direct weer enthousiast. Ik vertelde hem over mijn huidige nieuwe band ‘Complete’. En toen was het allemaal snel geregeld. We gaan er een mooi feestje van maken!”
En na een mooi feest zal, terwijl de eerste oliebollen worden verkocht, de zender worden aangeslingerd en gaat radio ’t Glazen Huus maandagmorgen 30 december weer de ether in. Zoals men inmiddels is gewend is de uitzending weer te beluisteren op 99.5 fm. Met programma’s als ‘De Luc en Sander Show’ en ‘Rock Around The Clock’ weet Beltrum en omgeving weer wat ze kunnen verwachten: Goede muziek en interessante actuele interviews over bijvoorbeeld het Kulturhus, Jeugdhuske en 25 jaar Survival in Beltrum.

Uiteraard mogen mensen weer verzoekjes indienen en zijn er ook weer op Oudejaarsdag weer allerlei activiteiten op het Mariaplein. Het geld dat wordt verzameld zal, net als vorig jaar, ten goede komen aan het Jeugdhuske. Zo heeft de jubilerende Stichting Survival Beltrum de laatst ticket voor de groepsrun beschikbaar gesteld aan het Glazen Huus, deze zal tijdens de uitzendingdagen worden geveild.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Oud en nieuw: Veel te doen in Beltrum”

 1. Anne Marie van Leent

  Beste organisatie en oliebollen bakkers van Beltrum

  10.000 oliebollen bakken is een hele opgave.

  Nu ben ik benieuwd of het gebruikte vet na het bakken van al die oliebollen op een verantwoorde wijze wordt afgevoerd. Het kan nl gerecycled worden en het brengt ook weer geld op. En dat is altijd meegenomen.

  Voor meer informatie kun je kijken op https://www.nudge.nl/projecten/53-how-to-nudge/266

  In ieder geval veel succes met het bakken van 10.000 oliebollen.

  Hartelijke groet,
  Anne Marie van Leent

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven