Plein opgevrolijkt met 40.000 crocussen

NEEDE – Wordt Neede een tweede Keukenhof? Zo kun je het haast wel stellen. In het voorjaar wordt de entree van het dorp opgevrolijkt met 40.000 geel-witte botanische crocussen. “Als je Neede binnenkomt rijden wordt je overrompelt door een mooi voorjaarsbeeld. De bloemen hebben naast de aankleding nog een functie. Ze produceren stuifmeel en daar zijn bijen dol op!”, aldus Iljitsj IJsebrands namens de gemeente Berkelland. Berkelgroen gaat deze week de bloembollen planten in de groenvakken op het vernieuwde Kerkplein. Daarna wordt er gras gezaaid. Op het Marktplein wordt pas in maart 2014 een start gemaakt met het aanplanten van het groen. Het Labyrint en de waterspeel ‘Vlearmoes’ zijn donderdagmorgen ook vrijgegeven. Stratenmakers leggen deze week de laatste hand op en rondom de pleinen. Han Boer: ”We hebben het voor de vorstperiode allemaal mooi klaar gekregen.”

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Plein opgevrolijkt met 40.000 crocussen”

 1. @Collega

  13 graden vandaag= dus niet koud. Trouwens, mag wat kosten zo’n stoepje?!!??????

  Maar wel een stukje vakwerk, ze zijn er dus nog wel deze vakmensen.

 2. Leuk, dat dat er allemaal mooi uitziet. Maar eerst ff over die belachelijke straat rijden, voordat je deze onzin tegenkomt. Gemeente Berkelland, wanneer word er geld gestoken in dingen die er toe doen, zoals de Nieuwstraat met fietsenmaker mol met de platen voor het raam Cafe de Halve Maan? En nog niet eens te spreken over die mooie gladdeweg die er ligt? Kan ik door dat gerammel ook voor nieuwe uitlaten val partijen met fietsen en kapotte spiegels van auto’s ook bij jullie terecht?

 3. Hallo Rik
  Het is prachtig geworden en sommigen hebben altijd wat te klagen,want als je deze berichten beter had gevolgd dan had je kunnen lezen dat nu de nieuwstraat helemaal opgeknapt zal worden
  Ik wens iedereen die dit mooie plein mede hebben mogelijk gemaakt een fantastisch en gezond 2014

 4. Waarom zo negatief?
  Wees blij dat er zo’n mooi plein is gekomen en dat het kerkplein mooi is geworden, het heeft lang geduurd maar de werklui doen hun best en kunnen ook niet alles tegelijk aan pakken, want dan zijn de straten weer afgesloten. Het is al een hele verbetering nu je Neede binnen komt rijden. Het centrum daar draait het toch in eerste instantie om en daarna wordt de rest ook aangepakt. Dus heb nog even geduld.

 5. Waar gaat dit over???? Gaat dit over een mooi plein, of gaat dir over een onverantwoord bestuur, wat ons nog even een huize de kamp door de neus heen wil boren. Mensen die het plein mooi vinden, hebben het in mijn ogen niet goed begrepen. Dit allemaal word on gewezen, waar is ons centrum (als we die hebben) juist ja aan de andere kant van de straat, praktisch 500m verderop? Wat moeten we met zo’nm dom plein???? Niks immers was het marktplein er nog!!!!! Wie komt er???? vriendelijke mensen van middelbare leeftijd, die ze een visje aansmeren die echt koud is!!!!! Misschien moeten we dit niet pikken, 7,5 miljoen heeft dit geintje sowieso gekost met onderzoeken en al. Wat krijg je??? Niks een marktplein waar de vis koud is!!!!

 6. het is een zeer mooi plein geworden helemaal mee eens..maar de rest van de oude straat word hier niet mee opgeknapt.treurige straat aan het worden .helemaal met die bomkrater van mans in het midden .waar je moet slalomen tussen de bomen door om erop tekomen.

 7. ook aalt heeft geen geduld want de nieuwstraat komt nu aan de beurt maar sommigen klagen altijd, wees eens positief want alles knapt op het kan alleen niet allemaal te gelijk want dan hebben de klagers weer wat te zeuren dat de straat dicht zit doe eens positief het word steeds mooier en als nu alle needenaren even de boodschappen in neede doen dan komen de winkels vanzelf weer

 8. Warom positief zijn, als ze alleen verkeerde dingen doen??? Bedoel wat Rik zegt klopt gewoon, kost allemaal bak vol geld en leverd geen meerwaarde!!!!

 9. Hier zijn we lekker mee

  Misschien raakt het geduld wel op!!! Nieuwstraat ligt er al ruim 10 jaar zo bij als het niet langer is. Heb even na gezocht, maar kan niks vinden over de nieuwstraat. Gemeente moet eens goed geld uitgeven ipv zulke achterlijke dingen. Wat was er mis aan het plein voor de kerk???? Ouderstraat veranderd constant van richting!!!! Onee, nieuw gemeentehuis moet er komen, met 250 lege werkplekken. Wat te denken van onze grootste werkgever die cerkast is (hameland). Wat denk je van al onze lege winkels? Onee zijn wqe vergeten , dat we ruim 300 parkeerplaatsen hebben in Neede, waarvoor????? Voor de mensen die tijdens de jam markt hier komen???? Wat te denken van een aldi, die meneer Ars ooit wou hebben in zijn pand, maar dit werd tegengehouden door verschillende heren, maar die nu wel een lekker maandelijkse huur vangt van een lidl?

  Het is bezopen, dat we dit allemaal pikken en dat we dit toestaan, kost de burger veel geld en waar het werkelijk omdraait word niks gedaan!!!!.

 10. het duurt even maar stukje bij beetje krijgt Neede een prachtig hart !
  ook heeft mans bij de gemeente gevraagd of de bomen verwijderd konden worden zo dat er een mooie doorgang ontstaat. waarschijnlijk gaat dit ook in 2014 gebeuren. verder moeten er weer winkels komen in de oudestraat. maar hoe krijg je die in Neede ?? Neede mag trots zijn op het nieuwe hart ! fijne feestdagen en een gezond 2014

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven