Sinterklaascadeau’s voor de voedselbank

tn_20131202-persbericht-sinterklaascadeaus-anne-en-precilla-fotoEIBERGEN – Afgelopen week hebben Precilla en Anne uit Eibergen vijftien sinterklaascadeaus afgeleverd bij de Voedselbank. De cadeaus zijn voor de kinderen van cliënten van de Voedselbank die wonen in Eibergen. De vriendinnen sluiten hiermee een maand van hard werken af. Anne Oostendorp en Precilla Kersten (beiden 11 jaar) kwamen door allerlei landelijke en regionale acties in contact met de Voedselbank. Voor de kinderen van de cliënten uit Eibergen wilden zij graag zelf een actie houden. Na overleg met de Voedselbank en met een vergunning van de gemeente op zak zijn ze druk aan de slag gegaan. Bijna geen dag is overgeslagen om huis aan huis statiegeldflessen en geld in te zamelen. Met de hulp van hun enthousiaste ouders en de Albert Heijn in Eibergen konden flessen ingezameld en ingeleverd worden.

Bij de Albert Heijn mocht zelfs een zelfgemaakte inzameldoos staan voor statiegeldbonnen. Eibergenaren vonden het idee goed, wat blijkt uit het snoep en fruit dat de dames kregen voor onderweg en reacties als ‘wat goed’ en ‘hopen dat deze kinderen een leuk cadeau krijgen’. Met bijna €400 opbrengst hebben Precilla en Anne zelf alle cadeaus uitgezocht bij Intertoys in Eibergen. ‘Het uitzoeken was heel leuk en we zijn benieuwd wat de kinderen ervan vinden.’ En daarna alle mooie, goede cadeaus zelf ingepakt en gebracht naar de Voedselbank. Afgelopen maand zijn zij hier heel druk mee geweest maar ze zouden het zo opnieuw doen, ‘liefst morgen’. En misschien houden Anne en Precilla nog een speekbeurt over deze actie in hun klas, groep 8 van basisschool Op d’n Esch in Eibergen.

Voedselbank Oost-Achterhoek heeft als doel het verstrekken van gratis voedselpakketten aan de armste mensen in o.a. de Gemeente Berkelland. Met het verstrekken van voedselpakketten gaat de Voedselbank ook het verspillen van goed voedsel tegen. Door de crisis neemt het aantal cliënten toe maar daalt de hoeveelheid gratis voedsel dat de Voedselbank kan verstrekken.

Acties zijn daarom heel welkom, zeker ook deze van Anne en Precilla.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Sinterklaascadeau’s voor de voedselbank”

  1. Wat een leuke en mooie actie. Petje af voor deze kinderen. Ze denken aan een medemens. Wow wat een lieverds, ze verdienen wat mij betreft echt een pluim!!!!

  2. Geweldig Precilla en Anne. Hopelijk heeft de Sint voor jullie ook een mooi cadeau. Want dat verdienen jullie!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven