Tweeëntwintig burgervaders melden zich

BORCULO – Voor de burgemeestersvacature hebben zich 22 sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Onder de 22 sollicitanten bevinden zich 3 vrouwen. De leeftijd varieert van 40 tot en met 61 jaar. De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt: VVD : 9, CDA : 7, PvdA : 1, D66 : 1, Onbekend : 3, Ongebonden : 1.

Onder de kandidaten bevinden zich 7 (oud) burgemeesters, 9 (oud) wethouders en 2 raadsleden. De overige 4 sollicitanten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals bijvoorbeeld het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of de sector dienstverlening. De burgemeesterspost in de gemeente Berkelland is per 1 juli 2014 vacant door het eervol ontslag per dezelfde datum van burgemeester Hein Bloemen.

In de komende maanden zal de Gelderse Commissaris gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Berkelland is samengesteld. In dit gesprek wordt duidelijk met welke kandidaten de vertrouwenscommissie gesprekken zal voeren. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Nadat de gemeenteraad zich over deze voordracht heeft uitgesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de Commissaris van de Koning, aan de Minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd.

Alleen de naam van de kandidaat die als eerste op de aanbeveling staat wordt openbaar gemaakt. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester zal naar verwachting begin 2014 in de gemeenteraad van Berkelland worden vastgesteld.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Tweeëntwintig burgervaders melden zich”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven