Webcamera legt aanleg van labyrint vast

NEEDE – Leuk als u in Neede komt kijken naar de aanleg van het labyrint op het Kerkplein, maar dat kan ook digitaal. Via de webcam http://www.webwatch.nu/cameras/8/webwatch005/ die in de kerktoren is geplaatst is de aanleg van minuut tot minuut te volgen. Op dit moment zijn de contouren al goed zichtbaar. Het leggen van het labyrint neemt ongeveer twee weken in beslag.

In tegenstelling tot een doolhof met kruisingen en doodlopende wegen, is het labyrint unicursaal: het is één pad dat zich naar een centraal doel kronkelt.  Een labyrint is een universeel symbool, dat wil zeggen dat het over de hele wereld voorkomt. In vele culturen en tijden zijn mensen erdoor gefascineerd geraakt en hebben ze labyrinten gekrast, getekend, gebeiteld, uitgehold, gebouwd, gelegd, geplant…

De allereerste labyrinten vinden we zo’n 2500 jaar voor Christus, ze zijn eenvoudig hebben 3 omgangen. Ze werden gebruikt bij rituelen rond geboorte, dood en volwassen worden (initiatie-riten).

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Webcamera legt aanleg van labyrint vast”

 1. tinusneedseberg

  Interessant, hen net wat rondgesnuffeld naar labyrinten. Ik kwam op een paganism/wicca site, waar werd uitgelegd dat deze labyrinten gebruikt worden voor “Ostara Labyrinth Meditation”. Ostara = Ishtar..
  Het zal wel een leuke uitstraling geven, als men er ook nog een kerstboom bijzet. Want de kerst komt eraan. Nu ik het toch over kerst heb, hier wat interessante en grappige dingen over kerst.

  http://www.youtube.com/watch?v=6MgfRc2Ta88&list=PLAFA1BFB885F6D483&index=5

  Ben al helemaal in de stemming
  Ho-Ho-Ho ( er zitten 6 letters tussen de H en de o, dat maakt 666 = 6 electrons, 6 protons, 6 neutrons ) dit is volgens de bijbel het number van het beest. Materialisme

  Prettige dagen gewenst

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven